Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije im rekao zašto

Premijer Plenković pozvao koalicijske partnere na sastanak u zagrebački restoran, Bačić: "Koalicija je stabilna"

Iznenadni sastanak koalicije (Foto: N1)
Iznenadni sastanak koalicije (Foto: N1) Foto: N1
Vladajuća koalicija trebala bi se u ovim trenucima sastati u jednom zagrebačkom restoranu. Sastanak nije najavljen i nije poznato o čemu će se razgovarati.

Vladajuća koalicija sastala se u jednom zagrebačkom restoranu. Sastanak nije bio najavljen, piše N1.

Kako je kasnije novinarima kazao glasnogovornik Vlade Marko Milić, riječ je o redovitom radnom sastanku s koalicijskim partnerima nakon početka zasjedanja Hrvatskog sabora.

“Imamo redoviti radni sastanak s koalicijskim partnerima nakon početka zasjedanja Hrvatskog sabora. Razgovaramo o aktualnoj političkoj situaciji i zakonskim prijedlozima koji slijede”, rekao je Milić.

"Ja ću biti deset minuta jer imam posla. Pozdravit ću premijera i Kažimir Varda će ostati umjesto mene kao potpredsjednik stranke i šef kluba,a ja imam dvije ceste za asfaltirati u Dubravi do devet navečer. Teme su da Hrvatskoj treba mir i stabilnost, da ljudi trebaju živjeti dobro i izvan Zagreba i u Zagrebu možemo još bolje. I dok tako budemo surađivali na projektima Stranka rada i solidarnosti će podupirati ovu Vladu i ova Vlada će do tada trajati.

Ako ne budemo surađivali na projektima od interesa za grad i državu onda neće trajati. To je definitivno stav Stranke rada i solidarnosti jer mi ne trgujemo za fotelje. Radimo na projektima, do sada imamo dobar partnerski odnos s predsjednikom Vlade i tako će biti ubuduće."", rekao je Milan Bandić ulazeći u restoran, piše N1.

Pročitajte i ovo Miljenko Filipović i Tomo Medved (Foto: Dnevnik.hr) o zahtjevima HVIDRA-e HDZ osudio izjave Milorada Pupovca: ''Pozivamo ga da prestane s takvim intervjuima'', ''Pretjerao je''

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava (Foto: Dnevnik.hr) nije otkrio detalje Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava: ''Nisam rekao ni da ni ne. Prosvjed nije jedini način na koji se može doći do rezultata''

U restoran je stigao i premijer Andrej Plenković.

Veljko Kajtazi rekao je da ne zna koja je tema koalicijskog sastanka i da je samo dobio informaciju da dođe. Stanje u koaliciji ocjenjuje odličnim.

Furio Radin rekao je da je prije 15 minuta dobio poziv za sastanak. Prvo je rekao da ne zna koja je tema sastanka, ali na primjedbu novinara kako bi jedna od tema tema mogla biti i Milorad Pupovac i odnosi u koaliciji odgovorio je: "Dobra informacija".

Bačić: Unutar koalicije postoji jedinstvo

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić izjavio je nakon sastanka da su razgovarali o zakonskim prijedlozima i proračunu za iduću godinu, istaknuvši da je koalicija stabilna.

"Utvrdili smo da je ova vladajuća većina stabilna i čvrsta", rekao je Bačić novinarima, dodavši da će mandat odraditi do kraja i pobijediti na idućim parlamentarnim izborima.

Naveo je i kako je dogovoreno da sastanci vladajuće koalicije budu češći i da se održavaju na određenu temu kako bi se na vrijeme unutar vladajuće koalicije dogovorili o nekim zakonskim projektima. Također, i da bi definirali stavove o najavljenim zakonskim projektima o kojima bi se potom raspravljalo u Saboru.

"Držimo da oko svih najvažnijih vladinih projekata postoji jedinstvo unutar vladajuće koalicije", istaknuo je Bačić.

Bačić je odgovorio da se na sastanku nije bilo riječi o stavovima predsjednika SDSS-a i saborskog zastupnika Milorada Pupovca koje je izrekao u svojim posljednjim intervjuima. Podsjetio je da su o njegovim stavovima raspravljali na dva posljednja sastanka vladajuće koalicije o čemu su se jasno očitovali.

Upitan zašto je sastanak održan izvan zgrade Vlade odgovorio je kako su nakon tri godine mandata odlučili jedan radni sastanak održati izvan Vlade u neformalnom druženju.

Za današnji izostanak HSLS-ovog Darinka Kosora, Bačić je odgovorio da Kosor opravdano nije mogao doći na sastanak te da je "on s njima zajedno u vladajućoj koaliciji", odnosno da nema nikakve dvojbe oko Kosorovog daljnjeg sudjelovanja.

Bačić je negirao da je na sastanku bilo riječi o zagrebačkom GUP-u ili bilo kakvom konkretnom zagrebačkom projektu. Naveo je kako je bilo riječi da čim prije sjednu zajedno te rasprave prijedlog proračuna za iduću godinu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene