Obavijesti Video Pretražite Navigacija
o zahtjevima HVIDRA-e

HDZ osudio izjave Milorada Pupovca: ''Pozivamo ga da prestane s takvim intervjuima'', ''Pretjerao je''

Miljenko Filipović i Tomo Medved (Foto: Dnevnik.hr)
Miljenko Filipović i Tomo Medved (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Miljenko Filipović i Tomo Medved (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković sastao se sa zajednicom branitelja HDZ-a Gojko Šušak. Premijer nakon sastanka nije želio odgovarati na novinarska pitanja.

Razgovarali su o zahtjevima HVIDR-e koja zbog intervjua Milorada Pupovca ne odustaje od toga da državne institucije istraže djelovanje čelnika SDSS-a. Na sastanku je uz ministre Davora Božinovića i Damira Krstičevića, predsjedničina savjetnika za branitelje bio i čelnik HVIDRA-e koja već tjednima kritizira Pupovčeve istupe i koaliciju.

Pročitajte i ovo Milorad Pupovac O rezultatima izbora Pupovac: "Duhove koji su pušteni prije izbora treba vratiti u bocu" Biljana Borzan preferencijalni glasovi FOTO Ovi su kandidati bili zadnji na listama, ali su uspjeli ući u Sabor

Ministar obrane Krstičević uoči sastanka je na pitanje je li Pupovac pretjerao s izjavama kratko odgovorio "da". 

"Ja ću uvijek izabrati hrvatske branitelje, to su moji prijatelji. Što se tiče tih aktivnosti, ključno je razgovarati, uvijek poštujem druge, ali tražim i da se poštuje hrvatski narod", poručio je Krstičević.

Na pitanje je li mu prihvatljivo da Pupovac ostane u koaliciji s HDZ-om, Miljenko Filipović, predsjednik HDZ-ove zajednice branitelja, odgovorio je da je njegov stav isti stavu stranke. 

Izjava Miljenka Filipovića

Ministar branitelja Tomo Medved rekao je da su jednoglasno osudili neodgovorne i neprihvatljive izjave Milorada Pupovca. ''Svi su osudili svaki oblik iznošenja neistine i stvaranja krivih konotacija protiv interesa Hravtske'', rekao je Medved i dodao da nije bilo razgovora o tome treba li Pupovac ostati u koaliciji. ''Pozivamo Pupovca da prestane s takvim intervjuima, da se suzdrži od teških izjava'', rekao je ministar.

Izjava ministra Tome Medveda

''Nema nikakvih tabu-tema, a sva se pitanja mogu objasniti u racionalnom dijalogu. Mislim da je tu pozicija i Vlade i vladajuće stranke vrlo jasna", poručio je ministar Božinović prije početka sjednice Koordinacije za sustav domovinske sigurnosti.

Glavni odbor HVIDR-e u ponedjeljak je ponovno pozvao državne institucije da istraže djelovanje Milorada Pupovca jer smatraju da kontinuirano krši zakone, Ustav i Deklaraciju o Domovinskom ratu, te ga nazivaju deklariranim mrziteljem Hrvatske. Božinović je izrazio uvjerenje da problem neće eskalirati.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene