Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zajednička lista "Jedino Hrvatska" održala je danas u podne na zagrebačkom Trgu maršala Tita, kratak prosvjedni skup, pod nazivom "Pet je do dvanaest - zaustavimo detuđmanizaciju".


Na skupu se okupilo nekoliko desetaka članova stranke, a nositelj liste "Jedino Hrvatska" u 1. izbornoj jedinici, predsjednik stranke Milovan Šibl, simbolički je na ploču toga Trga "zalijepio" ploču s natpisom "Trg Franje Tuđmana", priopćeno je iz stranke.

Vezani članci Slika nije dostupna Izetbegović iznio optužbe na račun Hrvatske: "Tuđman je predvodio zločinački pothvat" Slika nije dostupna 'Tito i Tuđman su najbolje što su Hrvati imali u datim razdobljima'

U priopćenju se također navodi kako je "proces detuđmanizacije
Hrvatske na djelu jednakim intenzitetom od 3. siječnja 2000. do
danas", te da se detuđmanizacija "očituje u rashrvaćenju države i društva, rasprodaji svih preostalih nacionalnih gospodarskih subjekata te pripremi formalnog vraćanja Hrvatske u neo-jugoslavensku asocijaciju sa sjedištem u Sarajevu".

Zajednička lista "Jedino Hrvatska" u priopćenju je istaknula i glavne točke iz svoga izbornog programa: da "ne odstupa od politike očuvanja suverene hrvatske države izborene u pobjedničkom Domovinskom ratu"; da se "protivi daljnjoj rasprodaji domovine, jer je to put u propast" te da se "protivi politici koja Hrvatsku tjera u Zapadni Balkan, EU i NATO", ocjenjujući kako je "to u suprotnosti s Ustavom RH, voljom
hrvatskoga naroda i pobjedom u Domovinskom ratu".