Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još nije useljena

Ministarstvo na sudu zbog maskirnog nebodera na vojnom učilištu: ''Investitor potražuje jedan dio radova koji nisu bili realizirani''

Ministarstvo obrane vodi sudski spor s tvrtkom koja je gradila objekt u sklopu vojnog učilišta ''Dr. Franjo Tuđman'' zbog dodatnih troškova. Ministar Banožić rekao je da češlja ugovore te će se utvrditi što je istina te se prema tome postupati.

Ministar obrane, Mario Banožić, potvrdio je da splitskoj tvrtki Lavčević, koja je gradila objekt za smještaj časnika i nastavnika na vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" - nisu plaćeni svi radovi.

Naime, Ministarstvo obrane vodi sudski spor s investitorom jer su utvrdili da je na maskirnoj višekatnici bilo i dodatnih i izvan-troškovničkih radova, što je dodatno povisilo troškove gradnje. O tome da je početni projekt poskupio s 47 milijuna kuna na 60,5 milijuna kuna, izvještavali smo u Dnevniku Nove TV. Zgrada još uvijek nije useljena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OTAC JE PREMINUO Još nisu našli dječaka (4) koji je nestao u Neretvi, spasioci pretražuju svaki kamen: "I do hrvatske granice pretraživat ćemo obale rijeke"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna nemaju simptoma Iako su primili obje doze cjepiva, korisnici Doma za starije Raša pozitivni na koronavirus

"Investitor potražuje jedan dio radova za koji, niti je nadzor utvrdio, niti investitor, da su bili ti koji su realizirani i ja sam rekao da bi bilo najbolje da se pokrene spor i da se utvrdi što točno je, i temeljem tog spora da se plati ako je to uistinu bilo tako. A što se ugovora tiče, ja češljam sve ugovore ili one koji se odnose na prethodno razdoblje ili mandat dok sam ja i siguran sam da će objekt biti uskoro preuzet", komentirao je ministar obrane, Mario Banožić.

 

 

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene