Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik primio građane

'Kriza nije od jučer. Imamo nešto sistemski loše'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je u svom Uredu grupe građana na kavu.

'Brojke pokazuju da izlaska iz krize nema bez reformi. Bez drugačijeg pristupa investicijama. Uspjeli smo u Azerbajdžanu, ali za globalnu sliku ne može biti dovoljno. Zagovarao sam određene reforme i pojednostavljenje postupaka polako se miče. Problem određenog odnosa prema poduzetništvu, radu i investicijama. Čim se netko pojavi da hoće ulagati pojavi se fronta otpora. Eto on sada hoće zaraditi', rekao je predsjednik Ivo Josipović tom prilikom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Predsjednik s Questom Josipović za CNN: Hrvatsku će oživjeti nafta i plin iz Jadrana Slika nije dostupna Podupire i potiče Vladu Josipović o Planu 21: Plan koji nije dao rezultate treba preispitati

'To su pitanja koja nisu jednostavna jer kriza nije od jučer. Imamo nešto sistemski loše. Ključ je u nedostatku reformi. Vlada mora ući u reforme', dodao je predsjednik.

Ima li spasa za 3.860 umirovljenika i njihove otpremnine?

'Pitanje odgovornosti je uvijek na stolu, ali koja god ekipa bude na vlasti morat će ući u reforme. Treba postići konsenzus oko mirovinskog i zdravstvenog sustava, te reforme javne uprave i pravosuđa', smatra predsjednik.

Posebnog poziva da se sazove sjednica Vlade neće biti, rekao je predsjednik, jer takve prijedloge premijeri uglavnom odbacuju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene