Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prvi čovjek Hrvatskih laburista Dragutin Lesar danas predstavljeni paket Vladinih reformskih mjera ocijenio je jedva prolaznom ocjenom.


'Političko lutanje, školski minus dva.' Tako je predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar ocijenio Vladin financijski paket danas prezentiran na sjednici u Banskim dvorima.

Vezani članci Saad al-Hariri (Foto: AFP) Libanon uvodi nove reforme protiv ekonomske krize dok milijun i pol ljudi prosvjeduje na ulicama Slika nije dostupna Hrvatska potonula još više! Linić: Mijenjamo zlo koje se zove život na račun kredita

Na konstataciju kako je njegova ocjena ipak prolazna, dodao je 'a što ćemo, ako padnu razred bit će nezadovoljstva'.

>> Pogledajte sve reformske mjere koje Vlada namjerava provesti

Lesara ne čudi promjena stope PDV-a za turizam i ugostiteljstvo jer kaže da je bilo jasno da se smanjenje stope neće preliti na cijene, tj. da ih neće smanjiti, a država je pritom ubrala manje novca. Uvjeren je da će se povećanje stope PDV-a preliti na građane

Vladine fiskalne smjernice za njega, kaže, ne govore ništa. Dosta su optimistične, ali po njemu bez argumenata. Što se tiče najavljenih ušteda, njih je, kaže, jos teško komentirati.

Najavljeni blagi porast BDP-a za iduću godinu Lesaru također ne znači ništa jer to ne znači ni prvi korak do gospodarskog oporavka. Smatra i kako su planirane investicije preoptimistične.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook