Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedva prolazna ocjena

Lesar Vladin reformski paket nazvao političkim lutanjem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi čovjek Hrvatskih laburista Dragutin Lesar danas predstavljeni paket Vladinih reformskih mjera ocijenio je jedva prolaznom ocjenom.

'Političko lutanje, školski minus dva.' Tako je predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar ocijenio Vladin financijski paket danas prezentiran na sjednici u Banskim dvorima.

Pročitajte i ovo Energenti; ilustracija - 1 Neće dirati PDV Vlada je široke ruke: Zbog ovog poteza 46 milijuna eura manje godišnje u državnoj blagajni Slika nije dostupna Pad BDP-a u 2012. Hrvatska potonula još više! Linić: Mijenjamo zlo koje se zove život na račun kredita

Na konstataciju kako je njegova ocjena ipak prolazna, dodao je 'a što ćemo, ako padnu razred bit će nezadovoljstva'.

>> Pogledajte sve reformske mjere koje Vlada namjerava provesti

Lesara ne čudi promjena stope PDV-a za turizam i ugostiteljstvo jer kaže da je bilo jasno da se smanjenje stope neće preliti na cijene, tj. da ih neće smanjiti, a država je pritom ubrala manje novca. Uvjeren je da će se povećanje stope PDV-a preliti na građane

Vladine fiskalne smjernice za njega, kaže, ne govore ništa. Dosta su optimistične, ali po njemu bez argumenata. Što se tiče najavljenih ušteda, njih je, kaže, jos teško komentirati.

Najavljeni blagi porast BDP-a za iduću godinu Lesaru također ne znači ništa jer to ne znači ni prvi korak do gospodarskog oporavka. Smatra i kako su planirane investicije preoptimistične.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene