Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ivan Vrdoljak

"Tražimo hitnu ispriku gospodina Brkića"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijan Brkić je tijekom obraćanja javnosti svojom izjavom o manjinama razljutio čelništvo Hrvatske narodne stranke.

Nakon što je u popodnevnim satima održao press konferenciju i na njoj iznio svoje stavove o aktualnim političkim događanjima, Milijan Brkić postao je meta kritika zbog svoje izjave o manjinama.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ODLAZI SA SVIH FUNKCIJA Vrdoljak poslao ostavku u Sabor. Dobiva li sada Most mjesto potpredsjednika? Slika nije dostupna Cilj skrenuti fokus s gorućih problema Kajtazi: Vlada i premijer trebaju se distancirati od izjava poput Brkićevih

Reakciju Hrvatske narodne stranke prenosimo u cijelosti:

Potaknuti skandaloznom izjavom zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, u kojoj govori da „manjine, iako sudjeluju u radu Vlade, neće određivati sustav i  smjer Vlade“ i da „o sustavu i smjeru Vlade odlučuju samo Hrvatice i Hrvati“, zahtijevamo hitnu ispriku svim nacionalnim manjinama u Hrvatskoj i postavljamo pitanje - misli li tako i premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković?

„Sloboda izbora i pravo biti drugačiji su temeljne ustavne odredbe Republike Hrvatske! Ovoj neodgovornoj izjavi, kojom se ponovno dijeli Hrvatska, nema mjesta niti u javnom prostoru, ali nema mjesta u onoj otvorenoj i tolerantnoj Hrvatskoj koju želimo graditi i u kojoj se moraju i trebaju poštovati zagarantirana prava bez obzira na spol, dob, boju kože, vjersku ili nacionalnu, ili bilo koju drugu manjinsku pripadnost. Zato tražimo hitnu ispriku gospodina Brkića svim nacionalnim manjinama i svima onima koji su možda u Hrvatskoj drugačiji i zaslužuju da kao takvi daju svoj doprinos razvoju Hrvatske“, rekao je predsjednik HNS-a i potpredsjednik Sabora Ivan Vrdoljak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene