Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSLALI SDP-U, IDS-U I MOSTU

HNS krenuo u prikupljanje potpisa za opoziv "Titanik Vlade"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zahtjev za opoziv Vlade zasad ima 10 od 31 potpisa, HNS očekuje da će ih podržati SDP, IDS i Most.

Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a, objavio je na svom profilu na Twitteru da su krenuli s prikupljanjem potpisa za opoziv "Titanik Vlade". 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PREDSJEDNIŠTVO HNS-A Vrdoljak: Nemojte nas sramotiti svojim prljavim sukobima Slika nije dostupna Drama u Vladi HNS: ''Nećemo sudjelovati u Vladi, prestanite nas gurati u tu priču''

"Službeno: krenuli smo s opozivom "Titanik Vlade". 10 potpisa od 31 su tu, a lista je na putu prema klubovima IDS-a, SDP-a i Mosta", napisao je Vrdoljak.

 

 

Predsjednik HNS-a je u četvrtak u Dnevniku Nove TV najavio da kreću s inicijativom za opoziv Vlade te da očekuju potpise zastupnika SDP-a, ali i Mosta. 

"Već danas smo ispisali zahtjev za opoziv Vlade, sutra ćemo poslati kolegama iz SDP-a i Mosta da ga supotpišu. Očekujem da ćemo ga u ponedjeljak ili utorak poslati, ako kolege potpišu, sad su zajedno s nama u opoziciji, zahtjev za opoziv Vlade, kako bismo dali trenutak Andreju Plenkoviću da jasno artikulira većinu u Saboru", rekao je Vrdoljak u četvrtak.

Iako od zastupnika Mosta traži potpise za opoziv Vlade, Vrdoljak ih ni ovaj put nije poštedio žestoke kritike. "Njima je jedan od glavnih zadataka da urušavaju demokratske institucije i procedure. Oni su dvaput imali koaliciju s HDZ-om, mi nikada u svojoj 27 dugoj povijesti. Prilično puno neistina izgovaraju i sad su se od HDZ-a prebacili kod SDP-a, zajedno sa savjetnicom Željkom Markić. Sad kad su u opoziciji trebaju s nama surađivati kao opozicijska stranka", rekao je Vrdoljak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene