Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Hrvatskoj narodnoj stranci (HNS) tvrde da je ugovor koji je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potpisao s nezavisnim zastupnikom Željkom Glasnovićem politička korupcija koja će građane koštati milijardu do dvije kuna.


"Prošlotjedna Vladina predstava u Saboru hrvatske će građane koštati milijardu do dvije kuna. Toliko, naime, vrijedi ugovor koji je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković potpisao sa zastupnikom Željkom Glasnovićem. Radi se o besramnoj političkoj trgovini na koju kao odgovorna liberalna stranka moramo reagirati, a trebale bi reagirati i mjerodavne institucije", navodi se u priopćenju HNS-a.

Podsjećaju na slučaj bivšeg vukovarskog gradonačelnika Željka Sabu koji je kažnjen je s osam mjeseci zatvora jer je u tajno snimljenom razgovoru obećao 30.000 kuna.

"Da bilo koji gradonačelnik potpiše ovakav ugovor odmah bi bio uhićen zbog prekoračenja položaja i ovlasti, jer je obećao nešto čega nema u proračunu. Da bilo koji ministar ovako nešto potpiše odmah bi bio kazneno progonjen zbog toga što je napravio štetu državi i, naravno, nema osigurana sredstva u proračunu. Zakoni su jasni – i sama namjera je kazneno djelo, bez obzira na to što radnja nije izvršena. Ovo nije samo politička trgovina, ovo je politička korupcija. Kupnjom jednog presudnog glasa učinjena je direktna šteta Hrvatskoj. Ovaj glas košta milijardu do dvije kuna. Ovo je obećani i potpisani novac za koji nema odluke ni Vlade, ni Sabora – nema odluke i nije u proračunu", poručuju iz HNS-a.
 

Vezani članci Dražen Bošnjaković (Foto: Dnevnik.hr) Bošnjaković o padu Hrvatske na ljestvici indeksa percepcije korupcije: "Žao mi je iako se ovdje radi isključivo o dojmu" Slika nije dostupna Esih, Hasanbegović i Glasnović otkrili hoće li podržati nove ministre: "Sretan brak novim mladencima"