Buka može ozbiljno narušiti zdravlje.


Život uz buku svakodnevica je stotina Zagrepčana čije su kuće i zgrade smještene uz najprometnije gradske ceste. Obećanja da će se problem riješiti stanovnici mnogih naselja slušaju desetljećima.

Vezani članci Gužva na rotoru (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Nakon jutra, kaos i u popodnevnoj špici: U Zagrebu nekoliko nesreća u razmaku od samo 20 minuta Pogled s parkiranog automobila (Foto: Dnevnik.hr) Stigla i potvrda - Bandić će cijeli Zagreb pretvoriti u pet parkirnih zona: "Želi se uvesti sustav naplate prometa u mirovanju"

Stanarima je jedina pomoć i utjeha ako imaju dobre prozore kako bi se zaštitili od buke. U zgradama buka često daleko premašuje dopuštene decibele. Propis nalaže da bi ih trebalo biti 55.

PRIPREMITE SE I NAOŠTRITE ŽIVCE - Evo gdje će se sve metropola ovog ljeta biti raskopana

'Karta buke je pokazatelj, gdje ljudi mogu pogledati na internetu u kojoj su zoni i onda jednostavno reći - 'mi nemožemo tu živjeti', sročio je to ovlašteni mjeritelj buke mr.sc. Zijad Lelić.

Buka može ozbiljno narušiti zdravlje, a kod nas još ne postoji plan kako će se tome stati na kraj. Priču i život građana danas popodne u bučnim dijelovima Zagreba pogledajte u prilogu!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook