Buka može ozbiljno narušiti zdravlje.


Život uz buku svakodnevica je stotina Zagrepčana čije su kuće i zgrade smještene uz najprometnije gradske ceste. Obećanja da će se problem riješiti stanovnici mnogih naselja slušaju desetljećima.

Vezani članci Na Trgu bana Jelačića na čovjeka pao dio konstrukcije sa zgrade Muškarca na kojeg je jutros pala željezna konstrukcija nekoliko centimetara dijelilo je od smrti: "Slomljena je kost desnog ramena" Na Trgu bana Jelačića na čovjeka pao dio konstrukcije sa zgrade Na Trgu bana Jelačića na čovjeka pao dio konstrukcije sa zgrade, teško je ozlijeđen: "Samo je ležao i mislila sam da je gotov. To je bio grozomoran zvuk željeza"

Stanarima je jedina pomoć i utjeha ako imaju dobre prozore kako bi se zaštitili od buke. U zgradama buka često daleko premašuje dopuštene decibele. Propis nalaže da bi ih trebalo biti 55.

PRIPREMITE SE I NAOŠTRITE ŽIVCE - Evo gdje će se sve metropola ovog ljeta biti raskopana

'Karta buke je pokazatelj, gdje ljudi mogu pogledati na internetu u kojoj su zoni i onda jednostavno reći - 'mi nemožemo tu živjeti', sročio je to ovlašteni mjeritelj buke mr.sc. Zijad Lelić.

Buka može ozbiljno narušiti zdravlje, a kod nas još ne postoji plan kako će se tome stati na kraj. Priču i život građana danas popodne u bučnim dijelovima Zagreba pogledajte u prilogu!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook