Županijski sud u Zadru
Županijski sud u Zadru Foto: Dino Stanin/Pixsell

USKOK istražuje dvije djevojke u dobi od 23 i 24 godine zbog zlouporabe položaja i ovlasti.


Pokreće se istraga protiv 23-godišnjakinje i 24-godišnjakinje zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Vezani članci Ilustracija Palo zločinačko udruženje, među okrivljenima policajci: Za novac odavali podatke o istragama i krivotvorili pečate u putovnicama Tomislav Tomašević USKOK odbacio kaznene prijave protiv Tomaševića, Korlaeta i Vića zbog javne nabave ZG vrećica: Objasnili i zašto

Sumnja se da je 24-godišnjakinja, kao administrativna referentica Županijskog suda u Zadru te zapisničarka raspoređena na rad kod suca istrage tog suda, sadržaj sudskog naloga za primjenu posebnih dokaznih radnji, iako je dužna podatke čuvati kao tajnu, prenijela 23-godišnjoj administrativnoj referentici i zapisničarki na istom sudu koja je s osumnjičenikom bila u emotivnoj vezi.

Učinila je to s namjerom da se ne otkrije da su drugookrivljena i osumnjičenik partneri te da se protiv osumnjičenika ne prikupe dokazi. Zatim je 23-godišnja referentica partneru otkrila sadržaj i podatke iz naloga suca istrage, a on je onda izbjegavao komunikaciju na nadziranom telefonu, pa su posebne dokazne radnje protiv njega obustavljene.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Splitu protiv prvookrivljene i drugookrivljene predložio određivanje istražnog zatvora.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju