Ilustracija
Ilustracija Foto: DNEVNIK.hr

U petak u jutarnjim satima dovedeno je nekoliko osoba na kriminalističko istraživanje vezano uz isplovljavanje jahte Irine VU iz Republike Hrvatske u listopadu 2022. godine.


Vezano uz isplovljavanje jahte Irine VU iz Republike Hrvatske u listopadu 2022. godine, a koje se nalazilo pod međunarodnim mjerama ograničavanja, policijski službenici tijekom jutra su na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske doveli nekoliko osoba na kriminalističko istraživanje, poručuju iz MUP-a.


Također, u tijeku je provođenje dokaznih radnji pretrage doma i drugih prostorija na više lokacija.

Blokirana ruska imovina: Ilustracija - 1 Nakon blamaže s blokadom jahte Irina Vu stižu novi problemi. I opet je u igri Irina: "Nismo službeno nikada dobili obavijest ni odluku na koju bismo se mogli žaliti"

Oleg Butković Pale smjene zbog nestanka ruske jahte. Butković: "Dva su ključna propusta"

U realizaciji kriminalističkog istraživanja sudjeluju Policijska uprava šibensko-kninska i Policijska uprava splitsko-dalmatinska, a koordiniraju ga policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ravnateljstva policije u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Šibeniku.

Jahta Irina VU u vlasništvu je Irine Usmanove, bivše supruge ruskog oligarha Ališera Usmanova. Plovilo je bilo pod sankcijama EU-a, SAD-a i Velike Britanije od ljeta te je imalo zabranu isplovljavanja.

No, početkom siječnja otkriveno je da je jahta nestala iz luke u Betini, iako je bila na popisu zamrznute imovine.

Jahta je bila usidrena u Betini na Murteru, no onda je početkom listopada doplovila u Dubrovnik i dalje prema Turskoj, i to s urednom dokumentacijom i hrvatskom posadom.

Nakon tog otkrića ministar Oleg Butković smijenio je tri osobe poručivši da, da je sve učinjeno kako treba, do ovoga ne bi došlo te dodao da kao ministar preuzima svu odgovornost.

 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju