Mladići osumnjičeni za silovanje isprva su se branili sa slobode, ali nakon žalbe Županijskog državnog odvjetništva, završili su u istražnom zatvoru.

Galerija


Na Županijskom sudu u Zadru, djevojka (16) koju su gotovo godinu dana silovala petorica mladića kod Zadra, dala je iskaz, neslužbeno doznajemo. Nisu poznati detalji o tome je li bila ispitana videolinkom kako je bilo najavljeno.

Vezani članci Najneobičniji kandidati na izborima - 1 Najneobičniji kandidati na lokalnim izborima: Od vozača dostavnih kolica do modernog hrvatskog Sizifa Provjereno: Zagrepčanin silovao pse - 4 Hoće li Zagrepčanin koji je godinama silova svoje pse odšetati slobodan? "Začuđuje kako sud ne promišlja da taj čovjek možda u ovom trenutku čini jednak zločin"

Nakon što je u javnosti odjeknula vijest kako je policija podnijela kaznenu prijavu protiv sedam mladića zbog sumnje da su od kolovoza prošle do srpnja ove godine silovali danas 16-godišnju djevojčicu, no nakon privođenja su pušteni da se brane sa slobode, Županijsko državno odvjetništvo žalilo se na tu odluku suda te je petero prijavljenih završilo iza rešetaka.

Djevojku su zlostavljali u jednom mjestu pokraj Zadra te je potom ucjenjivali video snimkama zločina.

Odluka suca istrage, prema kojoj su osumnjičeni za silovanje maloljetnice pušteni da se brane sa slobode pred sudom u Zadru, povod je prosvjeda u Zadru iz kojeg je izrastao prosvjed "Pravda za djevojčice" koji se održao diljem Hrvatske.