Mladići osumnjičeni za silovanje isprva su se branili sa slobode, ali nakon žalbe Županijskog državnog odvjetništva, završili su u istražnom zatvoru.

Galerija


Na Županijskom sudu u Zadru, djevojka (16) koju su gotovo godinu dana silovala petorica mladića kod Zadra, dala je iskaz, neslužbeno doznajemo. Nisu poznati detalji o tome je li bila ispitana videolinkom kako je bilo najavljeno.

Vezani članci Damir Škaro izašao iz istražnog zatvora (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) - 7 Damir Škaro izašao na slobodu: Ispitani su svi svjedoci pa je državni odvjetnik predložio ukidanje pritvora Privođenje petorice mladića u Zadru (Foto: Dnevnik.hr) Policija privela osumnjičenike: Petorica koja se terete za stravičan slučaj silovanja kod Zadra u pritvoru ostaju 30 dana

Nakon što je u javnosti odjeknula vijest kako je policija podnijela kaznenu prijavu protiv sedam mladića zbog sumnje da su od kolovoza prošle do srpnja ove godine silovali danas 16-godišnju djevojčicu, no nakon privođenja su pušteni da se brane sa slobode, Županijsko državno odvjetništvo žalilo se na tu odluku suda te je petero prijavljenih završilo iza rešetaka.

Djevojku su zlostavljali u jednom mjestu pokraj Zadra te je potom ucjenjivali video snimkama zločina.

Odluka suca istrage, prema kojoj su osumnjičeni za silovanje maloljetnice pušteni da se brane sa slobode pred sudom u Zadru, povod je prosvjeda u Zadru iz kojeg je izrastao prosvjed "Pravda za djevojčice" koji se održao diljem Hrvatske.