Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenska prognoza

Iskoristite sunčan i topao proljetni vikend: Uskoro će biti novih pljuskova

Ana Bago Tomac (Foto: Dnevnik.hr)
Ana Bago Tomac (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ana Bago Tomac (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Nakon pljuskova i oblaka koji su obilježili četvrtak, stižu ljepši proljetni dani s više sunčanog vremena i više temperature, osobito u unutrašnjosti gdje će tijekom vikenda biti oko 20 stupnjeva. Ipak, na oprezu bi trebali biti alergičari jer će koncentracija peluda ovog vikenda biti visoka.

Vrijeme će u petak ujutro biti stabilnije i sunčanije nego što je bilo u četvrtak. Malo više oblaka ujutro će još biti na istoku i jugu zemlje, možda i uz koju kap kiše. Puhat će uglavnom jaka bura, a podno Velebita i s olujnim udarima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Vremenska prognoza Uskoro nam se vraća nestabilno vrijeme: Meteorolog otkriva kada stiže nova promjena

Poslijepodne će u središnjoj Hrvatskoj biti sunčano uz uglavnom malu naoblaku. Temperatura će biti slična ili malo viša u četvrtak. Puhat će slab do umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak.

Do razvedravanja će doći i na istoku zemlje, u Slavoniji. Ondje će samo ujutro biti povećane naoblake. Uz uglavnom slab sjeverni vjetar, temperatura će iznositi od 13 do najviše 15 stupnjeva.

Sunčano i toplo bit će i u gorskoj Hrvatskoj te na sjevernom Jadranu. Doduše, na Jadranu će osjećaj hladnoće biti veći s obzirom na to da će još puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima.

U Dalmaciji će tijekom dana biti sunčano, ali vjetrovito. Puhat će mjestimice jaka bura, a temperatura će se popeti i do 20 stupnjeva, osobito na otocima.

Vikend koji je pred nama kopnenoj Hrvatskoj donijet će sunčano i toplije vrijeme, ali jutra će, osobito u subotu, biti hladna. Do novih pljuskova doći će u ponedjeljak.

Na Jadranu će ovog vikenda biti sunčano i toplo, a od nedjelje će opet jačati jugo, koji će najaviti promjene vremena i pljuskove koji stižu već u ponedjeljak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene