Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IGH iznio svoje stavove

Institut hrvatske glazbe osuđuje 'rušenje' internetske stranice predsjednika Josipovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članovi Instituta hrvatske glazbe kritiziraju hakere koji su srušili starnicu predsjednika Josipovića

Nakon saznanja o rušenju internetske stranice predsjednika Josipovića svoje mišljenje iznijeli su i članovi Instituta hrvatske glazbe.  'Ovakav čin je neprihvatljiva demonstracija sile, i predstavlja upravo ono protiv čega Anonymousi tvrde da se bore: beskompromisnu cenzuru i ograničavanje slobode javnog izražavanja na internetu' - prenose članovi IHG-a.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? ChatGPT Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija...

>> Anonymousi srušili stranicu predsjednika Josipovića i najavili nove napade!

Pitaju se kakvu javnu raspravu o sporazumu ACTA možemo očekivati ako se mišljenje predsjednika, koji je i glazbenik i pravnik, ušutkava.

Ističu sve veću potrebu zaštite prava intelektualnog vlasništva na Internetu te optužuju hrvatske Anonymouse da svojim postupcima podupiru one protiv kojih se bore 'Hrvatski Anonymousi, svjesno ili nesvjesno, ovakvim djelovanjem zapravo pomažu velikim multinacionalnim kompanijama koje ostvaruju ekstremne profite na razmjeni tuđeg vlasništva – glazbenog, filmskog ili softverskog sadržaja.'

Članovi IGH-a poručuju u ime svih koji u Hrvatskoj žive od glazbe da je poštivanje autorskih prava kao i etično ponašanje čak i na internetu moguće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene