Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Anonymosi poručili - Ivo Josipovic you should expect us!!!


 Nakon što je predsjednik Josipović stao u obranu ACTA-e, hakeri iz Anonymousa sinoć su hakirali internetsku stranicu predsjednik.hr. U poruci koju su poslali u našu redakciju kažu da su stranicu napali upravo zbog njegove podrške ovom kontraverznom sporazumu te su najavili nove napade uz poruku - Ivo Josipovic you should expect us!!!

Vezani članci Slika nije dostupna SAD strahuje od 'opasnih' cybernapada Anonymousa na infrastrukturu Slika nije dostupna Anonymousi posramili sve koji ih pokušavaju uloviti!

Inače, iz hrvatske vlade, usprkos zanimanju javnosti, do sada nisu rekli ništa konkretno o ACTA-i, osim da će o njoj tek raspravljati u budućnosti te je upravo Josipović prvi koji je stao u obranu ovog sporazuma.

On je rekao kako je 'apsolutno nedopustivo da se naprosto krade s interneta. Mislim da je puno važnije razmisliti o tome kako da se za autorska djela nađe jedna pravična cijena' te je dodao kako vjeruje da ne neće doći do narušavanja privatnosti niti kršenja ljudskih prava.

Predsjednik očigledno nije upoznat sa svime što se događalo oko donošenja ovog sporazuma jer je čak i predstavnik Europskog parlamenta koji je bio zadužen za njegov nadzor upozorio na brojne probleme i netransparentnost oko njegova donošenja te je podnio ostavku.

Zbog ovog sporazuma Anonymousi su napali internetske stranice i u drugim zemljama, održani su i prosvjedi u Poljskoj i Sloveniji, a prosvjed protiv ACTA-e sutra je najavljeni u Zagrebu, Osijeku i Rijeci.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju