Obavijesti Video Pretražite Navigacija
velika tragedija

Inspekcija završila u Metkoviću i seli se u Split: ''Svako neka odgovara za ono što je radio''

Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr)
Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Inspekcija Ministarstva zdravstva završila je inspekciju u Metkoviću i sad je prebačena u Split. Ministar zdravstva Milan Kujundžić ponovio je da se radi o tragičnom događaju.

Ministar je izvijestio da je na tijelu dječaka obavljena obdukcija. Na pitanje je li trebala dozvola roditelja, ministar je odgovorio: "Prema zakonu uvijek je potrebna suglasnost obitelji osim u slučajevima nagle smrti."

Pročitajte i ovo Ilustracija Organizacija rada Kako će raditi bolnice na dan izbora: Ministarstvo objavilo upute Slika nije dostupna O slučaju Metković Kujundžić: Dječak je bio ozbiljno bolestan, ali ranija intervencija mogla je promijeniti ishod

"Mislim da je ovdje prvenstveno riječ o tragičnom događaju. Otišao je s ovoga svijeta dječak koji je do prije deset dana bio zdrav. Svi smo pod tim dojmom. Izjave pojedinaca ne mogu komentirati, svatko neka odgovara za ono što je rekao i što je radio", rekao je ministar osvrčući se na izjavu voditeljice Hitne u Metkoviću koja je rekla da je kod sepse uvijek neizvjestan ishod i da medicina ništa nije mogla učniti.

Komentirao je i izvješće Udruge za promicanje prava pacijenata koja je izvijestila da su protiv kirurga iz Splita optuženog za mito, što je otkrilo Provjereno, dobili još 22 prijave. "Korupcija je jedno veliko zlo koje osuđujem, osobito kada se događa u zdravstvu", rekao je ministar.

Podsjetio je da Ministarstvo već ima preventivne programe. ''Potičemo da nam se dojavi imenom i prezimenom kako bismo takve stvari sankcionirali i prevenirali i sprječili da se takve stvari događaju'', poručio je.

Na pitanje strahuje li za svoje mjesto zbog širenja Kluba Milana Bandića, ministar Kujundžić je odgovorio da on nema strahova.

Aktualno Rusko blago: Divovska rupa iznad koje se helikopteri ne usude letjeti Mir Mir Foto: Profimedia.hr (Alrosa/Rex/Shutterstock) Mir - 3 Mir - 3 Foto: Profimedia.hr Mir - 2 Mir - 2 Foto: Profimedia.hr Mir - 1 Mir - 1 Foto: Profimedia.hr +0 Mir Zanimljivosti Rusko blago: Divovska rupa iznad koje se helikopteri ne usude letjeti 1/5 >>

Aktualno Službeno: Manchester United smijenio Mourinha i obratio se porukom za javnost! Jose Mourinho (Foto: AFP) Jose Mourinho (Foto: AFP) Foto: Afp Slavlje Mourinha (Foto: Screenshot) Slavlje Mourinha (Foto: Screenshot) Foto: Screenshot Jose Mourinho provocira navijače Juventusa (Screenshot) Jose Mourinho provocira navijače Juventusa (Screenshot) Jose Mourinho (Foto: AFP) Jose Mourinho (Foto: AFP) Foto: Afp Jose Mourinho i Zinedine Zidane (Foto: AFP) Jose Mourinho i Zinedine Zidane (Foto: AFP) Foto: Afp +1 Jose Mourinho (Foto: AFP) Nogomet Službeno: Manchester United smijenio Mourinha i obratio se porukom za javnost! 1/7 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene