Ministar zdravstva najavio je da će se osigurati novac za dnevnu bolnicu u Metkoviću.

Galerija


Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je nalaz Hrvatske liječničke komore prema kojem su tri od deset liječnika napravila propuste u liječenju dječaka iz Metkovića.

Vezani članci Mihovil Štimac, ravnatelj Doma zdravlja Metković, i Paula Klaić Saulačić (Foto: Dnevnik.hr) Inspekcija stigla u Metković, ravnatelj Doma zdravlja: "Nedostaje nam liječnika" Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Ministar Kujundžić o smrti devetogodišnjaka: "Bojim se da je bilo propusta, trebalo je drugačije reagirati"

Poručio je da svaki sustav, pa tako i hrvatski, ima svoje slabosti, ali i istaknuo da svatko ima svoju odgovornost. Najavio je i da će se osigurati novac za dnevnu bolnicu u Metkoviću.

Podsjećamo, sredinom prošlog mjeseca 9-godišnji dječak preminuo je zbog multiorganskog zatajenja i sepse, nakon što je dva puta doveden na Hitnu u Metković i dva puta pušten kući.

"On je bio ozbiljno bolestan, ali da se ranije interveniralo, drugačije bi moguće bili ishodi. Prepustimo to struci, ne dajemo paušalne ocjene, liječnici rade u teškim uvjetima, ali svatko isto tako ima svoju odgovornost i ne smijemo ništa skrivati dok se ne dozna puna istina", rekao je ministar Kujundžić.