IDS će podržati kandidata Zorana Milanovića za predsjednika Republike Hrvatske, odlučeno je velikom većinom glasova na sjednici Savjeta IDS-a u petak navečer u Pazinu, a kako je istaknuo predsjednik stranke Boris Miletić, Milanović je dao uvjerljive i kredibilne garancije da će štititi interese Istre.

Galerija


Kako se navodi u priopćenju za javnost IDS-a, uz iskrenu zahvalu svim kandidatima lijevog-liberalnog centra koji su tražili i dobili priliku da predstave IDS-u svoje kandidature, kampanje i temeljne odrednice svojih programa, predsjednik IDS-a Boris Miletić istaknuo je da Milanović nudi najsnažnija jamstva za pobjedu napredne Hrvatske na predstojećim predsjedničkim izborima.

Vezani članci Političari s maskama Zaštitne maske rade probleme političarima diljem Balkana, pogledajte kako ih sve nose Slika nije dostupna Predsjednik IDS-a Miletić o koaliciji: 'Čekamo SDP, želimo znati što ćemo raditi naredne 4 godine'

"Na predsjedničkim izborima birat će se između nazadne i napredne Hrvatske. Svojom podrškom IDS želi još jednom dati čvrst doprinos da Hrvatska uistinu postane normalna, proeuropska, otvorena i moderna zemlja" - naglasio je Miletić dodajući da "funkcija predsjednika Republike Hrvatske može itekako biti važna za sve građane Hrvatske, a posebice za Istru".

"Ulazak Hrvatske u Schengen zonu, kojim bi nestale granice u Istri, uklanjanje bodljikave žice na granici sa Slovenijom, kvalitetnije cestovno i željezničko povezivanje s cijelom Europom - pitanja su od presudnog značaja za Istru, a na koje budući predsjednik Republike Hrvatske može i treba utjecati. Zoran Milanović dao je uvjerljive i kredibilne garancije da će štititi interese Istre i njezine civilizacijske, gospodarske i kulturne specifičnosti" - poručio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Predsjednik IDS-a je ocijenio da „predsjednički izbori mogu također biti početak kraja zadrtog, nazadnog nacionalizma, ali i suludog populizma koji je srozao ugled Hrvatske u svijetu i pozicionirao našu zemlju na samom začelju u Europi.“ (Hina)