Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još mjesec dana

I osmaše i maturante čeka važna odluka...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za točno mjesec dana, maturante čeka državna matura. Osmaši, koje su nespremne uhvatili novi kriteriji upisa, popravljaju ocjene za željenu srednju školu. I jedne i druge čeka važna odluka - izbor zanimanja.

Školarci su, čini se, kod izbora počeli voditi računa i o brzini zapošljavanja - ne samo kod nas, već i na inozemnom tržištu rada. Ipak, danas su svi uzeli predah i dan proveli u trčanju.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija Neugodan miris Nije ni plin ni dječji nestašluk? Policija otkrila što se dogodilo u školi koja je hitno evakuirana Ilustracija Plastične operacije Profesori u susjedstvu bijesni: Učenice ne mogu vježbati zbog implantata u stražnjici, a evo što rade dječaci

Zgusnut raspored, treninzi šest puta na tjedan i škola. 'Teško je uskladiti dobre ocjene, školu, treninge. Umorna sam. Ali se nekako prisilim, prvo obavim trening pa školu', rekla je Sanda koja pohađa 2. razred. Fakultet želi upisati, no još se ne zamara koji.

Kristina se nada kako će je medalje odvesti na fakultet u Coloradu. Tamo su kaže, njezine, duge discipline. 'Željela bi tamo biti cijeli fakultet, još napredovati. Najveća želja i najveći cilj mi je otići na Olimpijske igre', rekla je Kristina. No prije puta i nju čeka državna matura. Nešto manje od 33 tisuće maturanata 21. svibnja pokazat će koliko zna.

>> Počele naveliko pripreme za državnu maturu

'Malo imam trenu, ali nadam se da bude sve dobro', rekao je maturant Mislav. Osmašice Paula i Katarina prikupljaju posljednje bodove za srednju školu.

'Zapravo nije dobro jer se gledaju 5. i 6. razredi, a tad se još nitko nije trudio', rekla je Katarina. 'Nadam se da ću imati dosta bodova, i upisati željenu školu', kaže Paula. Bodovi su za - stomatologa. Zanimanje koje se traži. Zajedno s liječnicima, profesorima matematike i fizike, ugostiteljima, zidarima, farmaceutima. I Karla zna: 'Sviđa mi se farmacija, poslije lako nađem posao.'

Osmaše čeka upis u srednje škole. Maturante - fakulteti. Kad se osobne sklonosti poklope s onim što se traži na tržištu, duga lista nezaposlenosti mogla bi se početi smanjivati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene