Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Za mališane koji u bolnicama čekaju ozdravljenje - smijeh znači veliku pomoć. Za to se brinu klaunovi doktori.


Spojem humora i igre pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici. Danas su razveselili male pacijente u KBC-u Rijeka.

>>Sljemenskom utrkom promovirali zdravlje i kretanje

Vezani članci Mjerenje struka, ilustracija S poremećajima prehrane susreću se sve mlađa djeca: "Nije riječ o hrani, već o emocijama, nesigurnostima i niskom samopouzdanju" Ilustracija (Foto: Gettyimages) ''Bila sam u njihovim raljama, ne daj Bože nikome... Nisam imala priliku dokazati da mogu brinuti o svojoj bebi. Moje dijete je živo, oštećenog zdravlja, ali živo"

Klaunovi doktori udruga je koja spojem humora i igre pruža psihosocijalnu podršku ljudima koji su bolesni i pate. 'Meni to znači sve, ja poslije pun k'o baterija, za put oko svijeta 4-5 puta', kaže doktor Ludek.

'Klaunovi nisu liječnici, to su umjetnici i glazbenici i pokušavaju na drugi način donijeti to zdravlje koje nam je svima potrebno, prvenstveno zato što je smijeh život i to je naša misija', otkriva Mladenka Majerić izvršna direkotirca Udruge Crveni nosevi.
Misija koja više od dvije godine uveseljava one kojima je to najpotrebnije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook