Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Liječenje smijehom

Humorom i igrom pomažu mališanima da se bore sa stresom i bolesti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za mališane koji u bolnicama čekaju ozdravljenje - smijeh znači veliku pomoć. Za to se brinu klaunovi doktori.

Spojem humora i igre pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici. Danas su razveselili male pacijente u KBC-u Rijeka.

Pročitajte i ovo Električna cigareta - 2 Zabrinjavajući trend Šarene su i zabavne, reklamiraju ih zvijezde, sve više ih koriste djeca, a jako su opasne: "Neki čak ne dočekaju transplantaciju, tolika su oštećenja" Ilustracija Veliki problem Zašto Vlada godinama ignorira ozbiljnu opasnost koja prijeti djeci? "Ljuta sam jer je trebalo nešto poduzeti još davno prije nego što se dogodio prvi smrtni slučaj u Hrvatskoj"

>>Sljemenskom utrkom promovirali zdravlje i kretanje

Klaunovi doktori udruga je koja spojem humora i igre pruža psihosocijalnu podršku ljudima koji su bolesni i pate. 'Meni to znači sve, ja poslije pun k'o baterija, za put oko svijeta 4-5 puta', kaže doktor Ludek.

'Klaunovi nisu liječnici, to su umjetnici i glazbenici i pokušavaju na drugi način donijeti to zdravlje koje nam je svima potrebno, prvenstveno zato što je smijeh život i to je naša misija', otkriva Mladenka Majerić izvršna direkotirca Udruge Crveni nosevi.
Misija koja više od dvije godine uveseljava one kojima je to najpotrebnije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene