Humanitarna akcija za Nou Šebreka
Humanitarna akcija za Nou Šebreka Foto: Facebook

Maleni Noa Šebrek jedini je registrirani oboljeli od bolesti Morbus Coats u Hrvatskoj. Sada treba pomoć kako bi mu liječnici pokušali spasiti desno oko.


Dječaku Noi Šebreku dijagnosticiran je Morbus Coats. Riječ je o neizlječivoj bolesti zbog koje je izgubio vid na desnom oku. Sada mu je potrebna pomoć, zbog čega je organizirana humanitarna akcija ''Noin kaputić.

Vezani članci Petra Kursan I Petra bi htjela hodati: Vesela curica iz Šibenika nema niti godinu dana, a iza nje je već niz teških bitki. Pomozimo joj da prohoda KBC Zagreb, ilustracija Zaklada Ana Rukavina donirala milijun kuna za izgradnju sterilne jedinice Odjela dječje onkologije i hematologije KBC-a Zagreb

''Pokrenuli smo humanitarku da Noa može otputovati u Švicarsku na daljnje pretrage i liječenje, kako bi sačuvao svoje desno oko'', objavili su iz akcije i dodali da je dječakova bolest trenutačno u četvrtoj fati.

''Lijeka nema, ne postoji, no postoji šansa da Noa zadrži svoje desno oko što je duže moguće. Noa se ne predaje'', poručuju.

U pomoć je priskočila i velikogorička humanitarna udruga VG Legacy iz koje su otkrili da je Noa rođen kao zdravo dijete. ''Flekica na oku uočena je poslije njegovog prvog rođendana, nakon čega su ga roditelji naručili na prvi oftamološki pregled koji su zbog situacije s koronom čekali punih šest mjeseci'', ispričala je Dalija Zubek iz VG Legacya za Cityportal.hr.

Svi koji žele pomoći mogu to učiniti uplatom na broj računa HR8523600003118862150. Račun glasi na Nou, a u opis plaćanja potrebno je navesti ''za Nou''.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju