Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve za djecu

Humanitarna akcija za adaptaciju Klinike za dječje bolesti KBC-a Split: Najavljen veliki koncert "Zbog jedne ljubavi"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Organizira se velika humanitarna akcija s ciljem prikupljanja novčanih sredstava potrebnih za adaptaciju postojećih prostorija Jedinica liječenja Zavoda za dječju hemato-onkologiju, imunologiju i medicinsku genetiku Klinike za dječje bolesti KBC Split, a centralni događaj prikupljanja sredstava bit će veliki koncert "Zbog jedne ljubavi".

Organizator događaja je Lions Club Split, humanitarna udruga koja već 28 godina djeluje u Splitu, te među mnogim svojim aktivnostima provodi i akcije donacija. 

Pročitajte i ovo Hrvatski Caritas Vrijeme darivanja traje Hrvatski Caritas organizira humanitarnu akciju "Za 1000 radosti": Cilj je prikupiti sredstva najpotrebnijima Kalendar udruge Krijesnica - 1 Empatija stvara bolji svijet Kalendar koji je izazvao lavinu dobrote: ''Mi odrasli idemo s idejom bit će tužni, istraumatizirani, no oni su djeca - svijetle!"

Humanitarni koncert "Zbog jedne ljubavi" kojeg će Lions klub Split organizirati, uz potporu HNK Hajduk,  održat će se 20. travnja 2019. godine na Poljudu, neposredno prije jadranskog derbija s HNK Rijeka. 

Svoje sudjelovanje na koncertu potvrdili su: Alen Nižetić, Hari Rončević, Klapa Šufit, Grupa Viva i Grupa Dalmatino.

Ciljani iznos prikupljen od prodanih karata i donacija jest 108.000,00 kn, a isti će, u cijelosti, po završetku humanitarne akcije, nakon odbitka troškova, biti uplaćen u korist KBC Split.

"U razgovoru s predstojnikom Klinike za dječje bolesti prof. dr.sc. Marijanom Saragom, te ravnateljem naše bolnice prim. Meštrovićem, definirane su preinake koje bi trebalo poduzeti u prostorijama Zavoda, a to su, prije svega, bojanje zidova, zamjena podova (postavljanje antistatičkog linoleuma), uređenje sanitarnih čvorova, osobito u sobama za izolaciju djece te preuređenje ambulante u kojoj se izvode dijagnostičko - terapijski postupci.

Cilj preuređenja jest lakše održavanje prostora u kojima se djeca liječe i borave, te sprječavanje i smanjenje pojave bolničkih infekcija. Također, s obzirom da naša bolnica postaje Bolnica - prijatelj djece, nužno je izvršiti navedenu adptaciju kako bi se djeci, i roditeljima u njihovoj pratnji, omogućio dostojanstven boravak tijekom trajanja hospitalizacije", priopćili su iz Lions Cluba Split. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene