Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik HSP-a Anto Đapić danas je najavio da će stranačko Predsjedništvo u subotu od HSP-ova saborskog zastupnika Miroslava Rožića zatražiti da se očituje o svojim izjavama o stanju u stranci.


Rožić će Predsjedništvu tako morati objasniti razloge svojih medijskih istupa, u kojima je za predsjednika stranke ustvrdio da se "okružio ljudima koji mu govore ono što on želi čuti".

Vezani članci Slika nije dostupna Đapić: 'Ako Sanaderu bude trebao glas, dat ćemo ga' Slika nije dostupna Ruža Tomašić najavila kandidaturu za predsjednicu HSP-a

Upitan hoće li Predsjedništvo i kako kazniti Rožića, Đapić je
odgovorio da će to odlučiti samo Predsjedništvo.

Naglasio je da vrh stranke ne želi ići za sankcioniranjem neposlušnog člana, ali i da će činjenica da je svojim istupima nanio štetu ugledu stranke vjerojatno utjecati na Rožićev položaj u HSP-u.

Nakon što je postao osječki gradonačelnik, Đapić je svoje suradnike zadužio da vode brigu o pojedinim aspektima stranačkog života, pri čemu je Rožić dobio dužnost predsjednika HSP-ova Kluba u Saboru i u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

U Predsjedništvo stranke, međutim, nije ušao jer je inzistirao da vodi HSP-ovu organizaciju u Zagrebu što je, po stranačkim pravilima, nespojivo s mjestom u Predsjedništvu.

Đapić tvrdi da je Rožić bio uključen u raspodjelu dužnosti u stranci, te da tada nije imao primjedbe na vlastitu i uloge koje su dobili njegovi stranački kolege.

Kazao je i da mu Rožić nikad nije rekao da je nezadovoljan svojim statusom u stranci te da mu nije jasno što ga je ponukalo da o stranci javno govori na takav način.

Đapić je rekao i da je s Rožićem posljednji put razgovarao dan prije nego što je "Novom listu" dao prvi sporni intervju te da se nakon toga njim nije čuo.