Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSP Rožiću: što si želio reći?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HSP-a Anto Đapić danas je najavio da će stranačko Predsjedništvo u subotu od HSP-ova saborskog zastupnika Miroslava Rožića zatražiti da se očituje o svojim izjavama o stanju u stranci.

Rožić će Predsjedništvu tako morati objasniti razloge svojih medijskih istupa, u kojima je za predsjednika stranke ustvrdio da se "okružio ljudima koji mu govore ono što on želi čuti".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ruža Tomašić najavila kandidaturu za predsjednicu HSP-a Slika nije dostupna HSP podnosi tužbu Ustavnom sudu zbog zabrane TV spota

Upitan hoće li Predsjedništvo i kako kazniti Rožića, Đapić je
odgovorio da će to odlučiti samo Predsjedništvo.

Naglasio je da vrh stranke ne želi ići za sankcioniranjem neposlušnog člana, ali i da će činjenica da je svojim istupima nanio štetu ugledu stranke vjerojatno utjecati na Rožićev položaj u HSP-u.

Nakon što je postao osječki gradonačelnik, Đapić je svoje suradnike zadužio da vode brigu o pojedinim aspektima stranačkog života, pri čemu je Rožić dobio dužnost predsjednika HSP-ova Kluba u Saboru i u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

U Predsjedništvo stranke, međutim, nije ušao jer je inzistirao da vodi HSP-ovu organizaciju u Zagrebu što je, po stranačkim pravilima, nespojivo s mjestom u Predsjedništvu.

Đapić tvrdi da je Rožić bio uključen u raspodjelu dužnosti u stranci, te da tada nije imao primjedbe na vlastitu i uloge koje su dobili njegovi stranački kolege.

Kazao je i da mu Rožić nikad nije rekao da je nezadovoljan svojim statusom u stranci te da mu nije jasno što ga je ponukalo da o stranci javno govori na takav način.

Đapić je rekao i da je s Rožićem posljednji put razgovarao dan prije nego što je "Novom listu" dao prvi sporni intervju te da se nakon toga njim nije čuo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene