Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ruža Tomašić najavila kandidaturu za predsjednicu HSP-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zamjenica predsjednika HSP-a Ruža Tomašić najavila je da će se na stranačkom izbornom saboru u veljači kandidirati za predsjednicu stranke, a sadašnji predsjednik HSP-a Anto Đapić zna za njezinu namjeru i podupire ju.

'Zašto se ne bih kandidirala. Demokracija je i ni u jednoj stranci ne bi trebao biti samo jedan kandidat za predsjednika', kazala je Tomašić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'HSP nije glasovao za Vladu zbog političkih i programskih razloga' Slika nije dostupna Đapić: 'Ako Sanaderu bude trebao glas, dat ćemo ga'

Dodala je i da misli kako ima izgleda postati HSP-ovom predsjednicom, te da je o svom naumu obavijestila i Đapića.

Đapić kaže kako očekuje da će se do redovitoga izbornog sabora HSP-a u veljači na tu dužnost kandidirati još neki HSP-ovci.

'Više kandidata za dužnost predsjednika dobra je novost u pravaštvu, a stranačka tijela će u tu svrhu pripremiti i kandidacijski postupovnik', rekao je Đapić.

Podsjetio je da je, kao moralni čin nakon lošeg izbornog rezultata, jučer podnio ostavku na dužnost predsjednika stranke, te da su ostavke ponudili i drugi članovi HSP-ova Predsjedništva. 

Đapić za sada ne razmišlja o ponovnoj kandidaturi, jer, kako je rekao, 'još analizira i sređuje dojmove nakon izbora'.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene