Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priopćenje stranke

HSP AS objavio: 'Heroina hrvatskih zviždača na listi Domovinske koalicije!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSP AS objavio je da je danas, na radnom sastanku Pere Ćorića i Vesne Balenović, potvrđeno kako će se ona kao nezavisni kandidat naći na listama Domovinske koalicije i HSP AS.

'Prema dogovoru koalicijskih partnera gotovo je sigurno kako će listu u I. izbornoj jedinici nositi glavni tajnik HPS AS Pero Ćorić, a Vesna Balenović bit će visoko rangirana na istoj listi', objavili su danas iz HSP AS. 'Ona je samo jedno od medijski prepoznatljivih lica koja će naći svoje mjesto na listama Domovinske koalicije, a u vremenu koje je pred nama bit će predstavljana hrvatskoj javnosti. Prema njenim riječima odazvala se pozivu HSP AS i Pere Ćorića jer pronalazi puno sličnosti u njenoj borbi s vjetrenjačama s onom koju je dosljedno i beskompromisno provodi HSP AS, a ubuduće će Domovinska koalicija', stoji u priopćenju HSP AS.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve vrijedno 70.000 kuna HSP AS prijavio Peru Ćorića zbog krađe promopulta, govornice, kuhinjskog bloka, kipa Ante Starčevića... Vesna Balenović (Foto: Pixell) za izbore Najpoznatija hrvatska zviždačica Vesna Balenović pridružila se Živom zidu

'Vesna Balenović je po struci ekonomistica te je kao visokorangirani djelatnik i voditelj važnih projekata u INA-i davno ukazivala na malverzacije i kriminalne radnje u toj perjanici hrvatskog gospodarstva. U široj hrvatskoj javnosti ostat će upamćena kao najpoznatija hrvatska zviždačica i heroina koja je javno branila nacionalne interese u INA-i. Javno je progovorila o svim kriminalnim radnjama još 2001. godine za vrijeme treće siječanjske diktature Ivice Račana, SDP-a i HNS-a dok je INA bila u 100 % vlasništvu države. Pionirski posao je odradila davši svojim primjerom poticaj brojnim drugim zviždačima da javno izađu sa svojim saznanjima o kriminalu u hrvatskom gospodarstvu, svojim primjerom je potakla građane da prijavljuju korupciju te je kroz udrugu na čijem se čelu nalazi „Zviždač“ na svoje radno mjesto vratila preko stotinu šikaniranih zviždača. I pored javnog govora kako je treba zaštiti, ni u jednoj dosadašnjoj vlasti nije našla satisfakciju, a još manje zaštitu. Bila je i ostala je žrtva, ona i njena obitelj, svih ovih 15 godina. Preko 150 puta morala je izlaziti na ročišta gdje je pokušala dokazati odgovornost Slavka Linića i Dragičevića. U dokazivanju njihove krivnje i odgovornosti sama je dobila dvije uvjetne zatvorske kazne, a u borbi za pravdu odvjetnike je financirala prodajom vlastite imovine. Danas sa svojom obitelji živi kao podstanar, školuje dvoje studenata, a stigmatizacijom nje i njene obitelji izgubila je svaku mogućnost zaposlenja od 2001. godine do danas!', stoji u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene