Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HSLS za gradnju Dinamovog stadiona u Maksimiru bez referenduma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSLS je za gradnju Dinamovog stadiona u Maksimiru, po modelu javno-privatnog partnerstva za oko 130 milijuna eura, protiv je gradnje velikog te pomoćnog stadiona na Kajzerici te protiv referenduma na kojemu bi građani po najavi gradonačelnika Milana Bandića trebali odlučiti jesu li za gradnju Dinamovog stadiona u Maksimiru ili za gradnju alternativnog stadiona na Kajzerici, rekao je danas na konferenciji za novinare predsjednik Gradske organizacije HSLS-a Darinko Kosor.

"Stav HSLS-a je vrlo jasan, mi smo za lokaciju Maksimir, mislim da je velika većina građana Zagreba za tu lokaciju, a ne treba zanemariti ni stav nogometnog kluba Dinamo i navijača, koji su se jasno o tome opredijelili", rekao je Kosor i dodao da žele da se odluka što prije donese, te daju potporu gradonačelniku Bandiću kako bi se krenulo u gradnju i za dvije godine izgradio stadion u Maksimiru.

Pročitajte i ovo Očevid kuće u Ulici Zeleni kut - 3 Uzrok nije poznat Buknuo požar na kući kod Maksimira: Iz buktinje izvukli tijelo sina, otac prevezen u bolnicu Screenshot Uz maksimirsku šumu VIDEO Dio Zagreba guši se u smradu, djeca ne izlaze van, građani zabrinuti: "Ne znamo ni što je zapravo tamo"

Naveo je da su za gradnju stadiona po modelu javno-privatnog partnerstva, jer ne će u većem dijelu opterećivati proračun grada koji je ionako u velikim zaduženjima od preko milijardu eura. Rekao je da sama gradnja stadiona u Maksimiru prema nekim ponudama košta od 120 do 130 milijuna eura te da su protiv gradnje pomoćnog stadiona na Kajzerici, pa se u javnosti barata s ciframa od 250 milijuna eura.

Kosor je naveo da ne vidi razloga da se investira još dodatnih 50, 60 milijuna eura u gradnju pomoćnog stadiona na Kajzerici, a pogotovo da se gradi na lokaciji hipodroma koji je kao i stadion Maksimir zaštitni znak Zagreba.

Rekao je da se zadnjih dana čuje da bi se pojavila i treća lokacija za gradnju stadiona na Bundeku, što smatraju još besmislenijim.

Kosor je također istaknuo da se HSLS definitivno zalaže da nema referenduma, jer smatraju da Gradsko poglavarstvo i Gradska skupština imaju sve ovlasti da donesu odluku o gradnji stadiona, prema njihovom opredjeljenju, te da će referendum koštati između tri do pet milijuna kuna.

Rekao je da ako netko pak kalkulira s lokacijom Maksimir kao građevinskom zonom, da ruši stadion i izgradi zgrade i nebodere, to bi bilo protiv svih prostornih planiranja u zadnjih 100 godina u Zagrebu. Što se tiče parkinga, rekao je Kosor, problem je u Maksimiru, ali bio bi i na Kajzerici.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene