Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turisti vole ronjenje

VIDEO: Naše podmorje raj je za turiste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ronilački je turizam u Istri posljednjih godina vrlo popularan. Iako se ove godine i u tom segmentu osjeća recesija, Rovinj privlači svoje vjerne ljubitelje podmorja već godinama.

U rovinjskom akvatoriju od travnja do rujna pod morem je živo. 'Dolazim ovdje već 12 godina. Zadovoljan sam organizacijom ovdje , a podmorje vam obiluje prekrasnim životinjama i olupinama starih brodova', kaže jedan Austrijanac. 'Prvi put sam ovdje. Sviđaju mi se vaše morske ribe, stijene, morske zvijezde, baš sve', nadovezala se njegova sunarodnjakinja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVO UPOZORENJE GRAĐANIMA Navukao se na ponudu o velikom nasljedstvu pokojnika iz Libije: Policija opisala što se dalje događalo Slika nije dostupna Istarski turistički centar Šampion hrvatskog turizma ni ovog puta nije podbacio: Do kraja rujna očekuju više od 3,2 milijuna noćenja, a ove su se sezone nadmašili sva očekivanja

Turističke ture ljubitelja podmorja samo se izmjenjuju. Ipak, sezona je lošija od lanjske. 'Ove godine bilježimo jedan pad od od 30 posto. Mislim da je globalna kriza najveći razlog', ističe Siniša Nadi, vlasnik ronilačkog centra, Rovinj. Oni vjerni našem Jadranu, i olupinama davno potonulih brodova, dolaze ovdje i zbog visoke sigurnosti.

'Na sigurnost se kod nas polaže najviše u Europi od svih ronilačkih centara jer su nam zakoni dosta rigorozni', dodaje Nadi. Tko jednom zaroni u hrvatsko podmorje, uvijek mu se vraća.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene