Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatski kinološki savez osudio postupak HŽ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski kinološki savez današnjim priopćenjme najoštrije osuđuju neprimjeren postupak Hrvatskih željeznica prema slabovidnoj osobi i njegovom psu vodiču kao i postupke i interne zakone transportnih poduzeća koja se postavljaju iznad zakonodavca.

"Takav i slični postupci, kojih nažalost uvijek ima, stavljaju naše slabovidne sugrađane u kategoriju ljudi drugog reda, a nas iskreno zabrinjavaju", stoji u priopćenju. 

Pročitajte i ovo Most Drava Botovo Jedan od najvećih projekata Pogledajte kako izgleda novi željeznički most preko Drave: Vlakovi će ga prelaziti brzinom od 160 kilometara na sat Potpisana povelja o politickoj suradnji i savezu Hrvatske seljacke stranke i stranke Socijaldemokrata Projekt Naša Hrvatska HSS i Socijaldemokrati potpisali Povelju o političkoj suradnji i savezu

Iz Hrvatskog kinološkog saveza, koji je i sam pokretač i potpora Udruzi za školovanje pasa vodiča i mobilitet u RH, također navode kako dugi niz godina rade na prosvjećivanju građana o dobrobiti pasa u suvremenom svijetu: 

pasa vodiča slabovidnih osoba, pasa pomagača u traženju mina i izvlačenju iz ruševina, pasa tragača pri gorskim službama spašavanja, pasa čuvara, vojnika i graničara. 

"Unatoč svim našim naporima i znatnim pomacima u držanju pasa i njihove uloge u životu, HŽ su postupile na neprimjeren način prema slabovidnoj osobi i njegovom psu vodiču", ističu i Hrvatskog kinološkog saveza. 

Ujedno zahvaljuju gospodinu Mirsadu Bećiroviću i novinarima koji su taj slučaj iznijeli u javnost i apeliraju na HŽ i ostala transportna poduzeća da prilagode svoje pravilnike o prijevozu pasa vodiča, pasa u humanitarne svrhe kao i psa uopće, u svrhu podizanja standarda u ophođenju sa psima u suvremenom društvu. 

Mirsad Bećirović i njegov pas vodiču nisu jučer u Karlovcu uspjeli ući u nagibni vlak prema Splitu, jer su se prometnik HŽ-a i osoblje vlaka pozvali na Pravilnik po kojem u InterCity vlakovima nema prostora za pse te su preporučili noćni vlak sa odjeljcima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene