Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatski kinološki savez današnjim priopćenjme najoštrije osuđuju neprimjeren postupak Hrvatskih željeznica prema slabovidnoj osobi i njegovom psu vodiču kao i postupke i interne zakone transportnih poduzeća koja se postavljaju iznad zakonodavca.


"Takav i slični postupci, kojih nažalost uvijek ima, stavljaju naše slabovidne sugrađane u kategoriju ljudi drugog reda, a nas iskreno zabrinjavaju", stoji u priopćenju. 

Vezani članci Kolona automobila pod policijskom pratnjom kreće se od Gospića prema Gračacu - 1 Od Zagreba do Splita: HŽ povećava broj mjesta, uveo i izvanrednu liniju prema Dalmaciji Oleg Butković Plenković pozvao građane da ulažu u narodne obveznice. Primorac mora prvo razgovarati sa ženom, a Butković kaže: ''Nisam taj tip''

Iz Hrvatskog kinološkog saveza, koji je i sam pokretač i potpora Udruzi za školovanje pasa vodiča i mobilitet u RH, također navode kako dugi niz godina rade na prosvjećivanju građana o dobrobiti pasa u suvremenom svijetu: 

pasa vodiča slabovidnih osoba, pasa pomagača u traženju mina i izvlačenju iz ruševina, pasa tragača pri gorskim službama spašavanja, pasa čuvara, vojnika i graničara. 

"Unatoč svim našim naporima i znatnim pomacima u držanju pasa i njihove uloge u životu, HŽ su postupile na neprimjeren način prema slabovidnoj osobi i njegovom psu vodiču", ističu i Hrvatskog kinološkog saveza. 

Ujedno zahvaljuju gospodinu Mirsadu Bećiroviću i novinarima koji su taj slučaj iznijeli u javnost i apeliraju na HŽ i ostala transportna poduzeća da prilagode svoje pravilnike o prijevozu pasa vodiča, pasa u humanitarne svrhe kao i psa uopće, u svrhu podizanja standarda u ophođenju sa psima u suvremenom društvu. 

Mirsad Bećirović i njegov pas vodiču nisu jučer u Karlovcu uspjeli ući u nagibni vlak prema Splitu, jer su se prometnik HŽ-a i osoblje vlaka pozvali na Pravilnik po kojem u InterCity vlakovima nema prostora za pse te su preporučili noćni vlak sa odjeljcima.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju