Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Sredozemlje u rujnu

Hrvatska u NATO-ovu operaciju šalje 50 pripadnika OSRH-a s brodom ratne mornarice: Pogledajte o kojem se brodu radi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska u NATO-ovu operaciju "Sea Guardian" u Sredozemlju šalje 50 pripadnika OSRH-a s brodom ratne mornarice kao zaštitu od mogućih ugroza. Kažu da će biti će angažirani oko 30 dana u prostoru ispred Jadranskog mora i neće biti u borbenim zadaćama.

Hrvatska u misiju "Sea Guardian", kako je potvrđeno za Dnevnik Nove TV, šalje raketnu topovnjaču Vukovar.

Pročitajte i ovo Predrag Matić Revitalizacija istoka Matić iz Vukovara poručio: "Ovako više ne može, Slavonija nije zadnja rupa na svirali" Incident u Petrinjskoj vojarni: Ilustracija - 1 Otkrio Dnevnik Nove TV Pokrenuta istraga zbog oštećenja oklopnog vozila u petrinjskoj vojarni: Je li bilo ljudske pogreške?

MORH se ranije priopćenjem oglasio o slanju 50 pripadnika OSRH-a s brodom ratne mornarice u operaciju "Sea Guardian". Kako doznajemo, brod s pripadnicima OSRH-a u misiju bi trebao otići početkom rujna, a evo što su poručili iz MORH-a:

"Odlukom o sudjelovanju pripadnika OSRH-a u operaciji koalicijskih snaga 'Inherent Resolve' predloženo je u 2018. i 2019. godini upućivanje do tri pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, uz mogućnost rotacije, a Odlukom o sudjelovanju pripadnika OSRH-a u operaciji potpore miru 'Sea Guardian' u Sredozemlju u 2018. godini upućivanje do 50 pripadnika OSRH-a s brodom Hrvatske ratne mornarice.

U operaciji 'Sea Guardian' brod Hrvatske ratne mornarice bio bi angažiran oko 30 dana u prostoru ispred Jadranskog mora te bi provodio neborbene zadaće s težištem na doprinos stvaranju cjelovite pomorske situacijske slike uz identifikaciju plovila te uočljivosti snaga na moru radi odvraćanja mogućih ugroza i potpore NATO strateškom komuniciranju", priopćeno je danas iz MORH-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene