Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hodao ispred političara

"Hrvatska u jednoj slici i videu": Evo tko je čovjek s fotografije iz Benkovca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Ovi iza mene su ovi naši iz Sabora. Ništa loše za njih nemam reći. Ja sam iskren čovjek i rekao bih da nešto ne valja. A samo da znate, imam ja doma fotografije i Tita i Tuđmana", kazao je.

Hrvatsku je ovog tjedna, u jeku izbora u ličko-senjskoj županiji, obišla i fotografija Hrvoja Jelavića foto agencije Pixsell koja prikazuje starijeg muškaraca kako pognute glave korača ispred HDZ-ovih političara koji su toga dana došli u Benkovac.

Pročitajte i ovo Pucnjava u Pragu Opasno skrovište Djevojka s fotografije koja je obišla svijet: "Četvrti kat je bio zamka, ubojica je hodao prema nama, netko je pao..." Pas lutalica Donesena presuda Grad izgubio neobičan spor: Kriv je za nesreću i vlasnici auta mora isplatiti odštetu

"Vidi mene, izgledam kao stari starac! Vidi ti te sijede kose, a bio sam pravi bećar", komentirao je 82-godišnji Osman Mehić vidjeviši svoj lik na spomenutoj fotografiji.

"A ovi iza, to su ovi naši iz Sabora. Ništa loše za njih nemam reći. Ja sam iskren čovjek i rekao bih da nešto ne valja. A samo da znate, imam ja doma fotografije i Tita i Tuđmana", kazao je. 

U razgovoru za 24sata ispričao je kako je, dok ga je zdravlje služilo, u Zadru radio kao tapetar, a voljena supruga preminula je prije pet godina. Od tada živi sam jer su mu dvije kćeri u drugim gradovima. Svakodnevicu proživljava u potkrovlju derutne zgrade kojoj prokišnjava krov za obilnijih oborina. Stan u kojem živi zatrpan je stvarima, a on sam, kaže, nered ne može očistiti.

"Najgore od svega mi je što su mi isključili struju. Sad ne mogu podgrijati juhu, skuhati čaj ili kavu. Bio sam u Elektri, objasnio im da ne trošim puno i molio da mi je uključe, ali samo mi spominju dugove. Tako ne mogu kuhati, pa pojedem što uhvatim. Dobivam i račune za televiziju, koju ne mogu gledati jer nemam struje", ispričao je Mehić, koji je u Benkovac doselio iz Travnika. Dodaje da nije korisnik socijalne skrbi jer "to nema smisla".

Mršava mirovina koju prima nije mu, kaže, dovoljna da ju rastegne od 10. do 10. u mjesecu kojeg čeka "kao ozebao sunce".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene