Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nedjelju je nazočila središnjem programu 53. Đakovačkih vezova, a sudionicima i organizatorima te tradicionalne manifestacije izvornog narodnog folklora zahvalila je na dugogodišnjem održavanju hrvatske kulturne tradicije i narodne baštine.

Galerija


Predsjednica je u Đakovu bila na svečanom mimohodu sudionika Đakovačkih vezova središtem grada, u kojem je sudjelovala 61 folklorna skupina iz Hrvatske i inozemstva, i na svetoj misi u đakovačkoj katedrali Sv. Petra, a potom se u nadbiskupijskom Uredu sastala s đakovačko-osječkim nadbiskupom msgr. Đurom Hranićem i lokalnim dužnosnicima.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović Bivša predsjednica ima novi posao: "U svijetu je uobičajeno da se bivši predsjednici po okončanju svojih političkih karijera ovako angažiraju" Slika nije dostupna Incident u Đakovu: Iskočio iz publike i gostima iz Turske uzeo zastavu

Upitana za impresije o priredbi, predsjednica Grabar-Kitarović rekla je da su Đakovački vezovi prekrasni.

"Toliko godina održavati kulturnu tradiciju i narodnu baštinu, to je za svaku pohvalu. Uživala sam u svakoj folklornoj skupini, bilo je vrlo veselo, i tako bi i trebalo biti. Zahvaljujem svim stanovnicima Đakova i svim sudionicima Đakovačkih vezova, na kojima se okupilo oko 30 tisuća ljudi, na iznimno srdačnom dočeku i prekrasnoj atmosferi", poručila je Grabar-Kitarović.

Uz predsjednicu Grabar-Kitarović svečanom mimohodu nazočili su i predstavnici županijske i đakovačke gradske vlasti, brojni Đakovčani i posjetitelji.

Na pitanje novinara hoće li večeras ostati u Đakovu na koncertu predsjedničkog kandidata Miroslava Škore, predsjednica je odgovorila kako "nema pojma da je večeras koncert gospodina Škore". Svoj posjet Đakovu predsjednica Grabar-Kitarović završila je obilaskom Državne ergele lipicanaca. Manifestacija Đakovački vezovi, koja se održavala od 21. lipnja, bit će završena u nedjelju navečer, izborom najljepših narodnih nošnji. (Hina)

Oglasio se Centar za socijalnu skrb o dječaku koji je u strašnom stanju doveden u Klaićevu: ''S majkom smo se već ranije susretali''