Hrvatska u nedjelju dočekala nogometnu reprezentaciju, koja se sa Svjetskog prvenstva u Dohi vratila s brončanom medaljom, a središnje slavlje održava se na zagrebačkom Trgu bana Jelačića.

Galerija Slavlje navijača nakon brončane medalje Doček Vatrenih Doček Vatrenih +9 Doček Vatrenih

Pet timova hitne službe raspoređeno je oko Trga bana Jelačića, gdje navijači očekuju dolazak hrvatske nogometne reprezentacije, a policija poziva građane da omoguće prohodnost vozilima žurnih službi u slučaju intervencije.

Dva tima hitne službe T1 u kojima su liječnik, medicinski tehničar i vozač nalaze se u Jurišićevoj ulici te po jedan u Bakačevoj i Radićevoj ulici te u Ilici. Neslužbeno se doznaje da je dosad bilo nekoliko lakših intervencija.

MUP je objavio oko 17:35 kako su prilazni pravci prema Trgu bana Josipa Jelačića - Praška, Jurišićeva i Gajeva - pod velikim pritiskom mase građana. Iz sigurnosnih razloga koristite druge lokacije duž trase kako nitko ne bi stradao!

 

Policija također obavještava da se brončana kolona kreće duž predviđene trase te moli građane da omoguće prolaz koloni i upozorava: "Ne izlazite na kolnik."

 

 

MUP je objavio fotografiju kako izgleda Trg bana Jelačića u 16 sati, uoči početka službenog programa dočeka hrvatskih nogometnih reprezentativaca. Trg je već gotovo pun navijača, koji se okupljaju kako bi pozdravili još jedan veliki uspjeh Vatrenih. 

Trasu kretanja i svečani doček nogometne reprezentacije osigurava MUP uz angažman temeljne, prometne, interventne, specijalne i kriminalističke policije te zračnu potporu Zrakoplovne jedinice.

 

 

Kada Vatreni slete, autobusom kreću prema središtu Zagreba. Do Trga će ih prevoziti Ana Golomeić i Nikolina Žiljak, koje su vozile srebrne Vatrene i 2018. godine, a ta im je čast pripala i danas. 

ZET je na svojoj stranici na Facebooku objavio fotografiju autobusa te poručio da je sve spremno za doček Vatrenih. 

 

MUP je objavio slike centra iz zraka te izvijestio da je pojačan promet vozila i pješaka prema središtu Zagreba, ali bez poteškoća. Na Trgu je okupljanje građana.

Prvu brončanu medalju osvojili su igrači pod vodstvom izbornika Ćire Blaževića 1998. u Francuskoj kada su, nakon poraza od domaćina u polufinalu, pobijedili Nizozemsku s 2:1 u utakmici za treće mjesto.

Prije četiri godine Vatreni su, pod vodstvom sadašnjeg izbornika Zlatka Dalića, osvojili srebrnu medalju izgubivši u finalu od Francuske.

Vatreni će nakon što avionom slete u zagrebačku zračnu luku, krenuti autobusom prema Trgu bana Jelačića, gdje se organizira njihov doček, objavila je gradska uprava.

Do glavnom zagrebačkog trga hrvatska nogometna reprezentacija i stručni stožer kretat će se autobusima trasom do čvora Buzin, potom Ulicom Savezne Republike Njemačke, Avenijom Dubrovnik, Ulicom Hrvatske bratske zajednice, Vukovarskom ulicom, Savskom cestom, a potom Frankopanskom i Ilicom do Trga bana Josipa Jelačića.

Na toj trasi bit će posebna regulacija prometa. Grad je pozvao navijače, posebice roditelje s malom djecom i starije osobe da Vatrene pozdrave već na samoj ruti kretanja povorke od Zračne luke do Trga bana Jelačića. 

Stipe Pletikosa i Marijan Kustić Vatreni zaradili golem iznos od FIFA-e, evo s koliko će ih nagraditi Vlada

Na Trgu Bana Jelačića bit će 20 vatrogasaca s tri vozila. Uz to, bit će i dodatno dežurstvo na sedam lokacija s vozilima i vatrogascima. Bit će premještaj Vatrogasne postaje Centar na drugu jer je Savska 1. Plus, bit će pojačan broj ljudi u Operativnom centru, javio je zapovjednik JVP-a Zagreb Siniša Jembrih.

Zamjenik glavnog ravnatelja policije Damir Barić, koji je na čelu stožera za osiguranje dočeka hrvatske nogometne reprezentacije, kazao je da će ruta dolaska Vatrenih do zagrebačkog Trga bana Jelačića u nedjelju, 18. prosinca biti identična onoj iz 2018. godine.

Barić je izvijestio da je polazak reprezentacije iz zračne luke prema Trgu bana Jelačića planiran oko 17:30, a dolazak na glavni zagrebački trg između 18:30 i 19 sati.

Slavlje Vatrenih Englezi u transu zbog Hrvatske: Izmislili riječ za Oršića, a nije im jasna Modrićeva odluka

Duž cijele trase kolona vozila kretat će se uz pratnju policijskih automobila i motorista, uz zračnu potporu zrakoplovne jedinice policije, rekao je Barić te dodao da će reprezentativci ići zatvorenim autobusom od zračne luke do Savske ceste, gdje će prijeći u panoramski autobus.

U policiji pozivaju na suzdržavanje od uporabe pirotehnike, posebice njezino korištenje u masama ljudi. Od 15 do 23 sata u zoni središta Zagreba oko Trga bana Jelačića zabranjeno je korištenje dronova za snimanje iz zraka.

"Ne penjite se na krovišta, semafore i druge visine, ne koristite pirotehniku", savjetuje MUP na Twitteru.

ZET je objavio da od 14 sati pa do završetka koncerta tramvajske linije prometuju obilazno preko Glavnoga kolodvora.

Program dočeka reprezentativaca počinje u 16 sati. Hrvatski nogometni savez u suradnji s Vladom RH te Gradom Zagrebom organizira svečani doček hrvatske nogometne reprezentacije nakon izuzetnog uspjeha ostvarenog na Svjetskom prvenstvu u Katru.

Na glavnom zagrebačkom trgu postavljena je pozornica na kojoj će uz prigodan program biti dočekana jedna od najboljih nogometnih reprezentacija na svijetu.

Redatelj programa bit će Joško Lokas, a navijače i reprezentativce raspjevat će Prljavo kazalište, Jura Stublić i Film, Daleka obala, Dalmatino, Zaprešić Boys, Opća opasnost i Slavonia bend.

Službenu himnu Republike Hrvatske otpjevat će klapa Hrvatske ratne mornarice Sveti Juraj.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju