Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Riječka nadbiskupija utemeljila je odjel za nove medije otvarajući svoj profil na društvenim mrežama Facebooku, Twitteru, Googleu te kanalu na Youtube-u.


Riječki nadbiskup Ivan Devčić izvijestio je na konferenciji za novinare da je obnovljena i osvježena internetska stranica nadbiskupije.

"Prihvatio sam sugestije da se nadbiskupija proširi i na društvene mreže, a dodatan poticaj za to bilo je otvaranje bivšega pape Benedikta XVI. za nove medije", rekao je nadbiskup Devčić.

>>
Država i Crkva zajednički otvorile hospicij za teško oboljele

"Ako se time služi i vrhovni poglavar Crkve, time daje poruku i nama biskupima", rekao je, dodajući kako je ta nadbiskupija prva u sklopu Hrvatske biskupske konferencije uvela tu praksu.

Vjeroučitelj iz Rijeke Marin Miletić to je učinio uz pomoć Matea Šutića, koji obavlja tehnički i dizajnerski dio posla.

Miletić je naveo da će na se novoj internetskoj stranici nadbiskupije redovito objavljivati sve informacije vezane uz rad nadbiskupije i pastoralne aktivnosti. Objavljivat će se nadbiskupove poruke, predstavljat će se pojedine župe, a u stalnom dijelu je pregled svih ustanova i ureda nadbiskupije. (Hina)

Vezani članci Gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel (Foto: Dnevnik.hr) U znak prosvjeda protiv zvijezde riječkom dogradonačelniku razbijeni prozori: ''Bez partizana ovdje bi bila Italija'' Nevrijeme u Rijeci - 1 Grom udario u kuću u Rijeci, šahtovi razbacani, prolaznici odgurali auto iz poplavljenog pothodnika. U Kaštelima se stvorio ''blic tornado''

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook