Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pacijenti oboljeli od neizlječivih bolesti od sada će njegu moći dobiti u riječkom hospiciju Marija Krucifiksa Kozulić, koji je otvoren u suradnji države i Crkve.


U Rijeci je otvorena jedinstvena zdravstvena ustanova za palijativnu skrb. Hospicij Marija Krucifiksa Kozulić rezultat je sjajne suradnje nadbiskupije, grada i županije ne bi li osobe oboljele od neizlječivih bolesti dobile najbolju moguću njegu, a njihove obitelji koje s njima proživljavaju sve teške trenutke i više nego nužnu pomoć.

>> Zagreb dobio ured i savjetovalište za palijativnu skrb

Vezani članci Andrej Plenković i Vojko Obersnel Obersnel ljutito premijeru: "Vi danas, čak deset dana kasnije, ponovo otvarate strasti, napadate novinare, koristite teške riječi i prijetite" Policajac, ilustracija Užas u Ludbregu: U rijeci Bednji pronađeno tijelo starije ženske osobe

Bolesnicima će na raspolaganju biti 15 kreveta, a s radom će početi s prvim danima veljače, kada će se ustanova priključiti zdravstvenoj mreži Republike Hrvatske. Za sve korisnike ova vrsta skrbi, zahvaljujući potpori grada i županije bit će besplatna.

'To je ekstremno važno. Ovo je u biti borba za život. Hospicij, palijativna skrb je u definiciji borba za život. Dakle, ekstremno je važno da na jednom mjestu dobiju sveukupnu njegu i medicinskih sestara i liječnika i časnih sestara i duhovnika i psihologa i fizioterapeuta. Dakle, to je naprosto civilizacijski pomak', rekao je ministar zdravlja Rajko Ostojić.

'Smatrao sam da se mi kao Crkva trebamo uključiti i pomoći da se, koliko možemo, da se taj gorući problem praćenja ljudi koji su u završnom stadiju svoga života ublaži', rekao je riječki nadbiskup Ivan Devčić.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook