Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U zadnje tri godine

Hrvati dvostruko više kupuju putem interneta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvati vole kupovati putem Interneta.

Barem ako je vjerovati procjenama koje kažu da se u posljednje tri godine broj stvari kupljenih Internetom u Hrvatskoj udvostručio. Redovito putem Interneta različite proizvode i usluge kupuje oko 200 tisuća građana. Hrvatske agencije za on-line kupovinu u suradnji s domaćim tvrtkama uvele su i tzv. grupni šoping.

Pročitajte i ovo Ilustracija Narodi Jugoslavije Nova analiza genetskog podrijetla Srba, Hrvata, Bošnjaka i Albanaca mnogima se neće svidjeti: "Uvijek smo duboko u sebi znali" Skijaška sezona - 6 Školski praznici i novi skijaški val Brinu li Hrvate paprene cijene? Provjerili smo koliko duboko morate posegnuti u džep za skijašku avanturu i koliko košta nova oprema: "Rezervacije se uzimaju već od ljeta"

Skupi li se dovoljno zainteresiranih, kupci usluge poput turističkih aranžmana mogu ostvariti i po upola manjoj cijeni. Računalni stručnjaci ipak kupce pozivaju na oprez i zaštitu osobnih podataka na Internetu. 'Na Internetu se to postiže da se koriste servisi koji to mogu sakrit, i pomoć u tome, ili da se koriste samo one trgovine kojima vjerujete i u koje ste sigurni', upozorava Robert Petrunić, konzultant za informacijsku sigurnost.

Stajanje u redovima i duge potrage za trgovinama Andrea je zamijenila kupnjom putem interneta. Jedna je od, procjenjuje se, pola milijuna Hrvata koji to čine svakog mjeseca.

'Ne moraš otić do mjesta gdje trebaš nešto kupit, samo par klikova po Internetu. Ostaviš svoje podatke, i sve ti stigne kroz par dana. Ako su to usluge, sam biraš kad želiš nešto kupiti ili otići negdje. Neki smještaji po hotelima, najčešće sam to kupovala, jeftiniji su i do 80 posto', tvrdi.

Tvrtke-ponuđači rade punom parom. 'Grupacija ljudi koji se udružuju radi određenih popusta. Imamo hotel s 5 zvjezdica, popust 50 posto, ukoliko se skupi 200 ljudi, svi dobiju popust 50 posto. Mi smo prodali 1400 ležajeva taj dan', ispričao je Vanja Sertić, osnivač 'Kupime.hr':

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene