Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska gospodarska komora predviđa potrošnju veću nego lani.


Hrvati su već spremili troškovnike za blagdane, a ako je suditi prema procjenama iz Hrvatske gospodarske komore, ovog će se prosinca dobro isprsiti. Blagdanska bi potrošnja, uzimajući u obzir i dobre trendove u trgovini na malo, mogla biti veća od prošlogodišnje.

Vezani članci Putovnica (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Na korak do putovanja u SAD bez viza: Premijer tvitnuo dobru vijest Koronavirus, ilustracija - 1 U Hrvatskoj zaraženo još 29 osoba, preminulo troje oboljelih: U jednoj županiji raste broj hospitaliziranih

U danima koji dolaze, Hrvatska gospodarska komora predviđa potrošnju veću nego lani. I to je oko 11 i pol milijardi kuna.

Da će doći do rasta prosinačke potrošnje, očekuju i u nezavisnim sindikatima. I ove se godine, udarničkim očekuju dani neposredno prije blagdana od 19. do Badnjaka, 24. prosinca.

ZVUČI GOTOVO NESTVARNO Hrvatski BDP prvi puta od 2008. raste više od 2 posto?

'Proizvodi koji se najviše kupuju u prosincu su hrana i piće, dječje igračke, kozmetika, božićne dekoracije, namirnice za kolače, i poziv sve građane da daju prednost hrvatskim proizvodima', rekao nam jeTomislav Ravlić iz HGK.

Navike potrošača su se, zbog krize, izmijenile pa se kupuju praktični pokloni.

Možda u odabiru, olakša i pad ptrošačkih cijena, koje su u listopadu bile za gotovo jedan posto manje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook