Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Točkasta koalicija

HDZ za parlamentarne izbore najavio točkastu koaliciju, Medved otkrio s kim HDZ sigurno neće razgovarati

Aktualno Galerija Tomo Medved i Ivana Kopčić - 4 Tomo Medved i Ivana Kopčić - 4 Foto: DNEVNIK.hr Tomo Medved i Ivana Kopčić - 3 Tomo Medved i Ivana Kopčić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Tomo Medved i Ivana Kopčić - 2 Tomo Medved i Ivana Kopčić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Tomo Medved i Ivana Kopčić - 1 Galerija 1/4 >>
Premijer Plenković najavio je da je HZD spreman za izbore te da će na njih izaći s konceptom točkaste koalicije. S kim to i gdje HDZ ide na parlamentarne izbore u koaliciji, novinarka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić otkriva u razgovoru s Tomom Medvedom.

HDZ u Karlovcu slavi obljetnicu osnutka, ali se i priprema za superizbornu godinu. Prije nego što je krenuo u Karlovac, premijer Andrej Plenković je najavio kako će Sabor raspustiti najkasnije do 22. ožujka. Tom prilikom istaknuo je i da je HDZ-u ambicija ponoviti rezultat s prethodnih izbora, a povjerenje građana tražit će na temelju postignuća u posljednja dva mandata.

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić objasnila je da su točkaste koalicije, pojam koji je spomenuo Plenković u najavi raspuštanja Sabora, one koje podrazumijevaju koaliranje samo u nekim izbornim jedinicama, a ne u potpunosti.

Pročitajte i ovo Ivana Kekin i Sandra Benčić Parlamentarni izbori Premijer objavio kada će raspustiti Sabor, pljušte reakcije oporbe: "Plenković se očito prepao"

Ivana Kopčić razgovarala je s ministrom branitelja Tomom Medvedom i nositeljem liste u sedmoj izbornoj jedinici.

"U pogledu lista i koalicije, u pojedinim županijama imat ćemo na listama naše pouzdane partnere s kojima smo i do sada surađivali. Na listama će biti ljudi koji su cijelo ovo vrijeme bili s HDZ-om u svim zahtjevnim i složenim procesima s kojima smo se suočavali. Oni koji vrijeđaju HDZ zasigurno neće biti ti s kojima ćemo razgovarati", rekao je Medved i tako odgovorio na pitanje novinarke hoće li biti mjesta za suradnju s Mostom ili Domovinskim pokretom.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković AKTUALNA TEMA Hoćete li izaći na parlamentarne izbore? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV

Pročitajte i ovo Andrej Plenković objavio kada će biti parlamentarni izbori Superizborna godina Plenković: "Parlamentarni izbori će biti prije izbora za EU parlament"

"U stranci nema nezadovoljnih. Mi smo danas donijeli jednoglasno sve odluke. Sedma izborna jedinica je za razliku od one ranije nešto složenija u svjetlu većeg prostora, ali siguran sam da će nam narod ponovno obnoviti povjerenje da i nadalje vodimo ovu zemlju", izjavio je Medved.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene