Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Superizborna godina

Plenković: "Parlamentarni izbori će biti prije izbora za EU parlament"

Andrej Plenković objavio kada će biti parlamentarni izbori
Andrej Plenković objavio kada će biti parlamentarni izbori Foto: DNEVNIK.hr
Nakon sjednice šireg predsjedništva HDZ-a, premijer Andrej Plenković otkrio je kada će raspustiti Hrvatski sabor.

Šire predsjedništvo HDZ-a u ponedjeljak je u Zagrebu održalo sjednicu. Nakon toga, pred novinare je izašao predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković

"Raspravili smo niz političkih pitanja i donijeli neke ključne odluke kada je riječ o raspuštanju Sabora. Prva strateška odluka je da će se izbori za Hrvatski sabor održati prije izbora za Europski paralement. Druga odluka je da će ovo biti zadnja sjednica Sabora prije njegova raspuštanja, a treća je da će izvještajni Sabor HDZ-a biti održan 17. ožujka u dvorani Lisinski", rekao je Plenković uvodno.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić - 1 počeli radovi i gužve Počela rekonstrukcija Jadranskog mosta u Zagrebu: Reporter Nove TV provjerio kakva je situacija na terenu

"Glavni tajnik stranke bit će šef izbornog stožera HDZ-a, Nina Obuljen Koržinek bit će članica izbornog stožera zadužena za izradu programa, Vlatko Vuković bit će nadležan za financije, Marko Milić će biti čelnik političko medijske komunikacije, a glasnogovornik kampanje će biti Zoltan Kabok", objavio je.

HDZ je odredio i koordinatore kampanje te nositelje izbornih lista po izbornim jedinicama. Šef stranke, Andrej Plenković će nositi listu u prvoj izbornoj jedinici, Gordan Jandroković u drugoj, Anđelko Stričak u trećoj, Ivan Anušić u četvrtoj, Marin Piletić u petoj, Davor Božinović u šestoj, Tomo Medved u sedmoj, Oleg Butković u osmoj, Ivan Malenica u devetoj, Branko Bačić u desetoj izbornij jedinici, a u 11. Zvonko Milas.

Najkasnije 22. ožujka raspustit će Hrvatski Sabor, rekao je Plenković. Nakon raspuštanja Sabora predsjednik Zoran Milanović raspisuje izbore u roku od 30 do 60 dana. Građani bi prema tome na izbore trebali izaći u travnju ili svibnju.

Pročitajte i ovo Ilustracija upozorio RASFF U proizvodu iz Hrvatske otkriven veoma zarazan virus: Reagirao europski sustav za brzo uzbunjivanje

Najavio je i da će nastaviti s konceptom točkaste koalicije.

"Mi smo u kampanji osam godina i sva naša postignuća nastojimo predstaviti hrvatskim građanima. Kampanja će se sastojati od dva narativa, naše vizije i temeljima naših postignuća i činjenica koje su mjerljive i koje ćemo malo grupirati", istaknuo je premijer.

"HDZ-ov potencijal je takav da vjerujemo da ćemo ostvariti najbolji i najuvjerljiviji rezultat, a da će nam u formiranju većine pomoći naši dosadašnji partneri", kazao je Plenković i dodao: "Zadnji rezultata HDZ-a bio je najbolji rezultat u poijesti HDZ-a po ovom sustavu. Naša ambicija je da ponovimo naš rezultat i idemo ne po pobjedu nego po povjerenje građana na temelju postignuća".

U nastavku se Plenković osvrnuo i na koalicije.

"Naši su partneri oni koji su sad s nama, a oni koji nas vrijeđaju i koji su se pokazali politčki nezreli nisu naši partneri", rekao je.

Plenković je istaknuo i da se ne opterećuje prosvjedom oporbe koji je najavljen za 23. ožujka.

"Mi se političkim protivnicima čiji se narativ svodi na riječi 'korumpirani izdajnici', sve što su osmislili u zadnjih osam godina, mi s e s njima ne opterećujemo", komentirao je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene