Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tajna snimka direktora Komunalca

HDZ-ova gradonačelnika opet češlja USKOK zbog sumnje u korupciju: "Pošalješ dvojicu, trojicu najpovoljnijih..."

Aktualno Galerija Požeški gradonačelnik Darko Puljašić - 3 Požeški gradonačelnik Darko Puljašić - 3 Foto: DNEVNIK.hr USKOK istražuje požeškog gradonačelnika - 1 USKOK istražuje požeškog gradonačelnika - 1 Foto: DNEVNIK.hr USKOK istražuje požeškog gradonačelnika - 2 USKOK istražuje požeškog gradonačelnika - 2 Foto: DNEVNIK.hr USKOK istražuje požeškog gradonačelnika - 3 USKOK istražuje požeškog gradonačelnika - 3 Foto: DNEVNIK.hr +4 USKOK istražuje požeškog gradonačelnika - 4 Galerija 1/9 >>
Gradonačelnik Požege HDZ-ov Darko Puljašić ponovno je pod povećalom istražitelja. Nakon što mu je u rujnu skinut saborski imunitet zbog optužnice i čeka ga suđenje, sada je portal Telegram objavio snimku tajno snimljenog razgovora u kojoj se čuje kako Puljašić i njegov zamjenik uvjetuju sad već bivšem direktoru požeškog Komunalca kome će se dodijeliti poslovi energetske obnove zgrada.

Ima li nezakonitosti i na što su to nagovarali gradonačelnik Požege i njegov zamjenik direktora Komunalca u poslu energetske obnove zgrada, slučaj je, doznajemo, u rukama USKOK-a već osam mjeseci. Telegram navodi kako je razgovor snimio direktor Komunalca u siječnju.

Pročitajte i ovo Marko Milić i Hrvoje Krešić Za Dnevnik Nove TV Glasnogovornik Vlade otkrio detalje pregovora i kada će Plenković potpise odnijeti na Pantovčak Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković Razgovori se nastavljaju Plenković: "Već sada imamo 76 ruku. Grbin je treći predsjednik SDP-a kojeg šaljem u penziju"

O poslu vrijednom gotovo tri milijuna kuna prvo je direktor razgovarao sa zamjenikom gradonačelnika koji mu je rekao: "Josipe, dobiješ sedam adresa, kažem ti sedam adresa. Neka oni, tih sedam firmi radi, neka onu kažu što hoće međusobno, hoće još nekog, dvojicu-trojicu koji se poznaju pošalješ na te adrese, oni budu najpovoljniji i dobiju posao koji smo se mi dogovorili", čuje se na snimci.

Zamjera mu, kako piše portal, što nije ušao u HDZ. "Tebe je politika dovela. Ti nisi došao na ovo radno mjesto svojim znanjem, sposobnostima, zaslugama. Došao si politikom, jer si imao uvjete. I to je to, crta", čuje se u razgovoru.

Objavljen je i razgovor direktora s gradonačelnikom koji ga uvjerava: "Ja ti kažem … nabit ćeš im svima trošak, zamjerit ćeš se meni i svim tim ljudima koje nećeš izabrati."

Na ročište ne može jer je bolestan

Inače, gradonačelnika Puljašića čeka suđenje za drugi slučaj. Optužen je za prijevare na subvencijama. Premijer ga je unatoč optužnici stavio na listu, a saborski imunitet zbog postupka izgubio je u rujnu. On tvrdi da nije kriv i da ne vidi zašto bi trebao odustati od političke karijere.

Na sudu se trebao pojaviti idući ponedjeljak, ali ročište je odgođeno, kažu na sudu, zbog Puljašićeve bolesti. I nama je gradonačelnik poručio da zbog bolesti ne može dati izjavu. Pred kamere ne želi ni bivši direktor Komunalca, a Puljašićev zamjenik je nedostupan. A i iz redova oporbe može se čuti da su za snimku saznali proljetos i prijavili slučaj.

"Poslije toga mjesec dana smo poslali dopis USKOK-u u Zagreb, premijeru i predsjedniku Sabora, tako da se znalo prije izbora apsolutno o tome", istaknula je nezavisna vijećnica Požege Tamara Puač.

"Bili smo šokirani s ljudske strane, onako blic, a s druge strane smo nažalost već navikli na takva koruptivna i kriminalna ponašanja od HDZ-a u Požeštini", još je oštrija bila SDP-ovka u Saboru Martina Vlašić Iljkić. I bivši gradski vijećnik Dražen Perčec istog je mišljenja i kaže da su građani već navikli na to i da je to stil upravljanja.

Iz izvora bliskih vrhu HDZ-a doznajemo kako stranka osuđuje sve nezakonitosti ako ih je bilo, pozivaju institucije da utvrde činjenice, a kažu i da će županijski HDZ istražiti o čemu se radi i očitovati se na temelju utvrđenih činjenica.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene