Darko Puljašić
Darko Puljašić Foto: Patrik Macek/Pixsell

Nisam radio ništa krivo, poručio je u petak HDZ-ov saborski zastupnik i gradonačelnik Požege Darko Puljašić, kojemu je ukinut zastupnički imunitet kako bi mu se sudilo po optužnici za subvencijsku prijevaru od gotovo milijun kuna kroz dogradnju osnovne škole u Požegi.


Puljašić je novinarima, nakon što mu je Sabor ukinuo imunitet zbog kaznenog postupka iz 2018. za koji mu je ove godine potvrđena optužnica, izjavio da će za deset dana učenici Osnovne škole "Dobriša Cesarić" dobiti potpuno opremljenu sportsku dvoranu.

"Drago mi je što počinje postupak"

Vezani članci Vozilo HGSS-a Požeški HGSS spasio dvije osobe: Pronađeni su pothlađeni na Papuku Život u Hrvatskoj: Požega - 6 Zlatna dolina čeka puni sjaj: Za demografiju lani uloženo milijun i pol kuna, ali stanovnika je sve manje. Nekoliko kilometara od centra nemaju ni vodu ni cestu

Na taj će način, ustvrdio je, biti u ravnopravnom položaju s ostalim učenicima u Hrvatskoj koji imaju takav objekt, a ističe da on nije radio ništa pogrešno.

“Stvar se dogodila 2017. godine i ja sam zapravo zadovoljan jer to ide u sudski postupak gdje mogu dokazati apsolutno svoju nevinost, ali i ljudi koji su to sa mnom radili", dodao je Puljašić.

Istaknuo je kako vjeruje u pravosudni sustav, a uvjeren je i da će se na sudu pokazati da su Grad Požega i svi njegovi suradnici odradili posao u skladu sa zakonom te poboljšali uvjete osnovnoškolaca tamo gdje nijedna osnovna škola nije imala dvoranu.

"Nisam naštetio HDZ-u"

Smatra da time što je optužen i što mu je skinut zastupnički imunitet nije naštetio svojoj stranci HDZ-u.

Imunitet mu je danas ukinut sa 123 glasa za i dva suzdržana, i to kako bi se, na zahtjev DORH-a, protiv njega mogao nastaviti kazneni postupka iz 2018. godine.

Optužnica, koja ga tereti za krivotvorenje poslovne isprave, kazneno djelo protiv gospodarstva i subvencijske prevare, potvrđena je 15. srpnja ove godine, odnosno prije no što je počeo obnašati saborski mandat jer je 22. srpnja prisegnuo na zastupničku dužnost, pa je bilo potrebno ukidanje imuniteta.