Darko Puljašić, gradonačelnik Požege
Darko Puljašić, gradonačelnik Požege Foto: Ivica Galović/Pixsell

U Sabor je stigao i treći zahtjev za ukidanjem imuniteta jednom saborskom zastupniku. Ovog puta, zahtjev nema veze s aferom Janaf, već je riječ o HDZ-ovom zastupniku i gradonačelniku Požege Darku Puljašiću, i to zbog nastavka procesa iz 2018. godine.


Nakon što su u Sabor danas stigli zahtjevi za ukidanjem imuniteta HDZ-ovom Draženu Barišiću i SDP-ovom Vinku Grgiću, doznajemo da je DORH podnio zahtjev i za HDZ-ovog zastupnika Darka Puljašića, inače gradonačelnika Požege.

Vezani članci Vinko Grgić Grgić u Remetincu potpisao ostavku na mjesto gradonačelnika Nove Gradiške: ''Prvom prigodom obratit će se javnosti...'' Afera Janaf: Propadaju EU projekti - 1 Mogu li europski milijuni propasti zbog afere Janaf? Zbog sumnje u mito poništavaju se dva velika i važna natječaja

Neslužbeno doznajemo da se zahtjev za njegovo ukidanje ne odnosi na aferu Janaf poput onih za Barišića i Grgića, već je stigao zbog nastavka kaznenog postupka iz 2018, kada nije bio u saborskim klupama dok sada ima imunitet kao zastupnik. 

Županijski sud u Slavonskom Brodu traži ukidanje imuniteta kako bi se mogao nastaviti proces protiv Puljašića, protiv kojeg je podignuta optužnica zbog sumnje u krivotvorenje poslovne isprave i subvencijske prijevare teške milijun kuna.

Slavonskobrodski ŽDO istragu je u studenome 2018. pokrenuo istragu protiv gradonačelnika Puljašića, Grada Požege te tri osobe i jedne tvrtke zbog sumnje na kaznena djela "subvencijske prijevare i krivotvorenja poslovne isprave", tj. sumnje da su lažno prikazivali troškove nastale pri građevinskim radovima na školi