Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ-ov Darko Puljašić

Stigao zahtjev za ukidanje imuniteta još jednom gradonačelniku, ovog puta nema veze s aferom Janaf

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sabor je stigao i treći zahtjev za ukidanjem imuniteta jednom saborskom zastupniku. Ovog puta, zahtjev nema veze s aferom Janaf, već je riječ o HDZ-ovom zastupniku i gradonačelniku Požege Darku Puljašiću, i to zbog nastavka procesa iz 2018. godine.

Nakon što su u Sabor danas stigli zahtjevi za ukidanjem imuniteta HDZ-ovom Draženu Barišiću i SDP-ovom Vinku Grgiću, doznajemo da je DORH podnio zahtjev i za HDZ-ovog zastupnika Darka Puljašića, inače gradonačelnika Požege.

Pročitajte i ovo Požeški gradonačelnik Darko Puljašić - 3 Tajna snimka direktora Komunalca HDZ-ova gradonačelnika opet češlja USKOK zbog sumnje u korupciju: "Pošalješ dvojicu, trojicu najpovoljnijih..." Slika nije dostupna Darko Puljašić Gradonačelnik Požege kojem je ukinut imunitet: "Nevin sam, nisam učinio ništa krivo"

Neslužbeno doznajemo da se zahtjev za njegovo ukidanje ne odnosi na aferu Janaf poput onih za Barišića i Grgića, već je stigao zbog nastavka kaznenog postupka iz 2018, kada nije bio u saborskim klupama dok sada ima imunitet kao zastupnik. 

Županijski sud u Slavonskom Brodu traži ukidanje imuniteta kako bi se mogao nastaviti proces protiv Puljašića, protiv kojeg je podignuta optužnica zbog sumnje u krivotvorenje poslovne isprave i subvencijske prijevare teške milijun kuna.

Slavonskobrodski ŽDO istragu je u studenome 2018. pokrenuo istragu protiv gradonačelnika Puljašića, Grada Požege te tri osobe i jedne tvrtke zbog sumnje na kaznena djela "subvencijske prijevare i krivotvorenja poslovne isprave", tj. sumnje da su lažno prikazivali troškove nastale pri građevinskim radovima na školi

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene