Darko Puljašić, gradonačelnik Požege
Darko Puljašić, gradonačelnik Požege Foto: Ivica Galović/Pixsell

U Sabor je stigao i treći zahtjev za ukidanjem imuniteta jednom saborskom zastupniku. Ovog puta, zahtjev nema veze s aferom Janaf, već je riječ o HDZ-ovom zastupniku i gradonačelniku Požege Darku Puljašiću, i to zbog nastavka procesa iz 2018. godine.


Nakon što su u Sabor danas stigli zahtjevi za ukidanjem imuniteta HDZ-ovom Draženu Barišiću i SDP-ovom Vinku Grgiću, doznajemo da je DORH podnio zahtjev i za HDZ-ovog zastupnika Darka Puljašića, inače gradonačelnika Požege.

Vezani članci Vozilo HGSS-a Požeški HGSS spasio dvije osobe: Pronađeni su pothlađeni na Papuku Život u Hrvatskoj: Požega - 6 Zlatna dolina čeka puni sjaj: Za demografiju lani uloženo milijun i pol kuna, ali stanovnika je sve manje. Nekoliko kilometara od centra nemaju ni vodu ni cestu

Neslužbeno doznajemo da se zahtjev za njegovo ukidanje ne odnosi na aferu Janaf poput onih za Barišića i Grgića, već je stigao zbog nastavka kaznenog postupka iz 2018, kada nije bio u saborskim klupama dok sada ima imunitet kao zastupnik. 

Županijski sud u Slavonskom Brodu traži ukidanje imuniteta kako bi se mogao nastaviti proces protiv Puljašića, protiv kojeg je podignuta optužnica zbog sumnje u krivotvorenje poslovne isprave i subvencijske prijevare teške milijun kuna.

Slavonskobrodski ŽDO istragu je u studenome 2018. pokrenuo istragu protiv gradonačelnika Puljašića, Grada Požege te tri osobe i jedne tvrtke zbog sumnje na kaznena djela "subvencijske prijevare i krivotvorenja poslovne isprave", tj. sumnje da su lažno prikazivali troškove nastale pri građevinskim radovima na školi