Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kauboji i indijanci

HDZ optužio Keruma za mobbing

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić optužio je gradonačelnika Željka Keruma i njegovu sestru Nevenku Bečić da vrše mobing nad zaposlenicima gradskih tvrtki prisilno tražeći potpise potpore njihovoj kandidaturi za gradonačelnika i županicu.

Škorić je na konferenciji za novinare rekao kako je HDZ zadnjih nekoliko dana zaprimio više dojava zaposlenika gradskih tvrtki, najviše iz Vodovoda i Prometa, koji se žale da su gradonačelnik i predsjednica Gradskog vijeća na njih vršili pritisak kako bi im potpisali potporu.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku" Ivica i Marijana Puljak "Ili Puljak ili Split" HDZ odgovorio na objavu Marijane Puljak: "Još se time hvale"

>> Kerum: Križ postavljam 14. svibnja, samo me narod može zaustaviti!

Istaknuo je da su Kerum i Bečić u tim tvrtkama u posljednje četiri godine zaposlili brojnu rodbinu, 'prijatelje i pajdaše', te instalirali gotovo cijeli rukovodeći kadar, koji, pa čak i sindikalni povjerenici, vrše pritisak na radnike da potpišu potporu njihovoj kandidaturi.

Kerumovi 'kauboji'

'To predstavlja klasičnu ucjenu i mobing Kerumovih kauboja', poručio je Škorić, ustvrdivši kako bi se takvim zlouporabama ovlasti trebala baviti policija, Državno odvjetništvo i inspekcija rada. 'Mi ćemo takve radnje prijaviti DIP-u', najavio je.

Istaknuo je da su zaposlenici gradskih poduzeća, pod stalnim strahom od gubitka posla, prinuđeni na potpisivanje, 'što predstavlja grubo kršenje zakona i izbornog procesa'.

Keruma i Nevenku Bečić pozvao je da se, ako ih ne mogu prikupiti dovoljan broj, za potpise potpore obrate HDZ-ovoj koaliciji u Splitu koja će im ustupiti dio svojih potpisa.

Kultura dijaloga

Škorić je izvijestio kako su HDZ-ovi kandidati za splitskog gradonačelnika Vjekoslav Ivanišević i župana Zlatko Ževrnja izradili kodeks ponašanja kojim se zagovara kultura dijaloga i djelovanja u vrijeme predizborne kamapnje. Taj će kodeks proslijediti na potpisivanje ostalim kandidatima na predstojećim lokalnim izborima.

Keruma je pozvao na javno sučeljavanje oko rješavanja gradskih problema, kako bi se vidjelo može li i želi gradonačelnik pomoći Splićanima. 'Nadamo se da je otvaranjem Zapadne obale završen projekt povećanja vrijednosti imovine Keruma i company', poručio je Škorić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene