Obavijesti Video Pretražite Navigacija
LJUBAV NA KLIMAVIM NOGAMA

HDZ okreće leđa Bandiću prije parlamentarnih izbora? "Ja ne znam s kim Prgomet polemizira, pitajte njega. Sa mnom sigurno ne"

Zagreb se suočava s dvije nedaće: virusom i potresom. No, čini se da se nešto trese i u koaliciji između HDZ-a i Milana Bandića.

Sjednica Zagrebačke skupštine digla je na noge oporbu, ali i raskolila vladajuće. Dok oporba odbija virtualnu sjednicu i traži fizičku, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić od toga pere ruke i odgovornost prebacuje na partnere.

Pročitajte i ovo Pas Roger pomaže u potrazi VIDEO/FOTO Sreća da nije upao u policiju: Pas Roger postao zvijezda nakon potresa na Tajlandu Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina"

"Jučer je gradonačelnik javno putem medija prozvao mene i optužio mene kao predsjednika stranke da ja sabotiram održavanje sjednice uživo i time se pridružio zahtjevu SDP-a i oporbe", kazao je Drago Prgomet, predsjednk Zagrebačke gradske skupštine.

Gradonačelnik, zamjenica gradonačelnika i predsjednica Kluba stranke Milan Bandić i Klub HDZ-a prihvatili su prijedlog online sjednice.

Dodao je kako će prepustiti ovlasti potpredsjednici skupštine Ani Stavljenić Rukavini, iz Bandićeve stranke da organizira sjednicu i najavio preispitivanje suradnje s gradonačelnikom.

"Predložitu ću odluku o načinu suradnje na razini grada s partnerom koji omalovažava HDZ, s partnerom koji omalovažava skupštinu, građane, koji laže", kazao je Prgomet.

Je li slučajnost da se retorika partnera sada mijenja pred parlamentarne izbore, nismo dobili odgovor.

Drago Prgomet nije želio danas odgovarati na postavljena pitanja, pa smo pitali koalicijskog partnera.

"Ja ne znam s kim gospodin Prgomet polemizira pitajte njega samnom sigurno ne", odgovorio je Bandić na pitanje okreću li mu partneri leđa prije izbora. 

Milana Bandića ovih dana najviše zaziva oporba i to oko pitanja potresa, štete i zbrinjavanja građana.

Gordan Maras, predsjednik zagrebačkog SDP-a podsjetio je kako je od potresa prošlo previše vremena. "Prošlo je više od 40 dana, zakon se spominje u offu, nije vidio svjetlo dana", kazao je Maras. 

I tko zna kada će. Čini se da se uoči parlamentarnih izbora zauzimaju nove pozicije pa bi zbog stranačkih interesa opet mogli ispaštati građani.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene