Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Raspravno vijeće Haškog suda pozvalo je vođu srpskih radikala Vojislava Šešelja da sam obavijesti Vijeće kada bude smatrao da se dovoljno oporavio da u potpunosti sudjeluje u postupku kao optuženi koji se sam zastupa, a Tajništvu Haškog suda naložilo je da izvijesti Vijeće o zdravstvenom stanju optuženog.


U toj "odluci o statusu donesenih odluka i neriješenih zahtjeva" Vijeće je odredilo i to da novi rok za sve procesne radnje obrane po neriješenim pitanjima u predmetu "Šešelj" počinje teći tek kad Sud utvrdi da se Šešelj oporavio ili on o tome sam obavijesti Vijeće.

Vezani članci Anuko je već par godina zvijezda Instagrama (FOTO: instagram.com/huskyanuko) Čini se nama da nije njemu do Božića: Ovaj haski izgleda kao da će se svakog trenutka udružiti s Grinchom Slika nije dostupna Srbijanski mediji: Povlačenje tužbe za genocid je u interesu Hrvatske!

Vođa srpskih radikala započeo je štrajk glađu uoči početka svog suđenja u studenom prošle godine, a nakon 27 dana prekinuo ga je 8. prosinca.

Šešelj je u štrajk glađu stupio kako bi iznudio ispunjenje svojih zahtjeva poput onog da mu se omogući da se brani sam. Haški mu je sud, naime, zbog opstrukcije nametnuo branitelje po službenoj dužnosti. 

Žalbeno vijeće ICTY-a odobrilo mu je naknadno da se sam brani, a obećana mu je i pomoć službenika suda kako bi pripremio svoju obranu.

Suđenje, koje je 27. studenoga počelo bez prisutnosti optuženog koji se odbijao pojaviti u sudnici, prekinuto je nakon dva dana jer je Šešelj prebačen u bolnicu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

Posljednji se put o njegovu zdravstvenom stanju Haški sud oglasio polovicom prosinca kada je objavljeno da se Šešelj, nakon prekida štrajka glađu, počeo dobro oporavljati.

Šešelja je Haški sud optužio za ratne zločine počinjene tijekom rata u Hrvatskoj i BiH te za progon Hrvata iz Vojvodine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju