Prosvjetari u štrajku izjašnjavaju se o posljednjoj ponudi Vlade prema kojoj bi im plaće rasle za ukupno 10,4 posto. Javnost je podijeljena oko toga trebaju li prosvjetari prihvatiti ili odbiti ponudu Vlade.

Galerija


Dok traje izjašnjavanje prosvjetara o tome hoće li prihvatiti ponudu Vlade prema kojoj bi im plaće porasle za ukupno 10,4 posto, na društvenim mrežama DNEVNIK.hr-a javnost je iskazala svoje mišljenje o toj ponudi.

Vezani članci Konferencija sindikata o štrajku u osnovnim i srednjim školama (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) - 4 Sindikati nastavljaju sa štrajkom, objavili gdje neće biti nastave u utorak i srijedu. Najavili i novi prosvjed Konferencija za medije o štrajku u osnovnim i srednjim školama (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Sindikati objavili u kojim se školama štrajka u ponedjeljak i poručili: ''Nećemo na sastanak sa Škorom!''

U anketi smo pitali građane smatraju li da bi sindikati trebali prekinuti štrajk i prihvatiti ponudu. Tijekom 12 sati glasalo je ukupno 13.900 građana - njih 8200 (59 %) smatra da bi prosvjetari trebali nastaviti sa štrajkom, a 5700 građana (41 %) mišljenja je da bi ipak trebali prihvatiti ponudu Vlade. 

Ranije tijekom dana iz Sindikata hrvatskih učitelja za DNEVNIK.hr kazali su da se rezultati izjašnjavanja učitelja mogu očekivati u petak. ''Najveći smo sindikat i treba te sve škole zbrojiti, a tek je danas oko 12 počelo izjašnjavanje'', rekli su iz Sindikata. Iz Sindikata Preporod rekli su kako očekuju da bi rezultate mogli imati u četvrtak oko podneva.

U Dnevniku Nove TV gostovao je ministar financija Zdravko Marić, koji je kazao da ako sindikati u obrazovanju ne pristanu na tu Vladinu ponudu, niti jedan drugi sindikat neće moći potpisati temeljni kolektivni ugovor i dobiti povećanje osnovice po modelu 2 + 2 + 2.