Na posljednjem ispraćaju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u srijedu se na Mirogoju natiskalo tisuće ljudi, unatoč epidemiološkim mjerama. Građani koji nisu bili na sahrani, u večernjim satima došli su se oprostiti od Milana Bandića.

Galerija


Posljednje počivalište Milana Bandića kod Zida boli na Mirogoju dolaskom noći osvjetljavaju brojne upaljene svijeće. Građani i dalje dolaze oprostiti se od najdugovječnijeg gradonačelnika čiji je život, ali i odlazak izazvao kontroverze. 

Vezani članci Nismo zaboravili - Zagreb, lokalni izbori 2017. - 3 Svake izbore Zagrepčani slušaju istu ploču - stadion, novi most i vječiti smrad s Jakuševca. Što su sve političari obećali Purgerima prije četiri godine? Ivana Marić, Kozari putevi - 1 Nekoliko stotina ljudi odalo počast Bandiću i upisalo se u knjigu žalosti, u Kozari putevima organiziraju posebnu akciju: "Imamo samo riječi hvale za njega"

Posljednji ispraćaj s više tisuća sudionika razljutio je mnoge koji svoje najmilije nisu mogli pokopati okruženi s više od 25 članova obitelji i prijatelja.

Poziv Bandićeve zamjenice i v. d. gradonačelnice Zagreba Jelene Pavičić Vukičević koja je u jednom ranijem obraćanju građanima poručila da će počast preminulom gradonačelniku moći odati i bilo koji drugi dan nakon sprovoda, neki su očito ipak poslušali. 

Gradonačelnik Bandić, podsjetimo, preminuo je u noći na nedjelju 28. veljače od posljedica srčanog udara.