Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Bio je neumoran''

Ljubo Jurčić oprostio se od prijatelja Milana Bandića, otkrio je i koji je nadimak zaradio u gimnaziji

Prijatelj Milana Bandića Ljubo Jurčić održao je govor na sprovodu zagrebačkog gradonačenika Milana Bandića.

 Emotivnim govorom Ljubo Jurčić oprostio se od dugogodišnjeg prijatelja Milana Bandića.

U svom je govoru najprije Jurčič govorio o teškom odrastanju u Bandićevoj rodnoj Hercegovini. ''Mnogo se radilo, zemlja je škrta. Trčali bi 5-6 kilometara do škole i od škole kako bi što prije došli kući pomagati, pa tako i Milan'', rekao je.

Kazao je kako je Bandić od djetinjstva poznat po svojoj veseloj i energičnoj naravi i otkrio kakav je nadimak nosio u srednjoj školi.

''Bio je neumoran. U gimnaziji je dobio nadimak Cvrco, po nekom liku iz jedne priče, koji je bio isto tako neumoran kao i Milan'', kaže Jurčić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Posljednji ispraćaj Milan Bandić pokopan na Mirogoju: Ispraćen uz pjesmu ''Pod brajde'', okupilo se jako puno ljudi. Emotivne govore održali Ljubo Jurčić i Jelena Pavičić Vukičević

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tisuće ljudi Pogledajte tko je sve došao na posljednji ispraćaj Milana Bandića na zagrebačkom Mirogoju

''Volio je ljude. Nije ih dijelio ni po religiji, ni po stručnoj spremi, ni po boji kože. Nikada ni prema kome nije pokazivao mržnju. Svima je želio pomoći. Milan je bio dobar čovjek, veliki čovjek, sa srcem i dušom. Volio je Hercegovinu i Zagreb. Uvijek je tražio kako pomoći Hercegovini. Kad bismo se sreli, uvijek je pitao za prijatelje iz djetinjstva'', rekao je u svom govoru Ljubičić.

''Do zadnjeg dana ostao je razigrani Cvrco iz Hercegovine'', kaže.

''Dragi Milane, bila mi je čast biti ti prijatelj, a još veća je čast znati da si i ti moj prijatelj. Ostat će nam u trajnom nasljeđu tvoja čista duša, čisto srce. Ponosni trebaju biti i tvoji najbliži, tvoja obitelj, jer si svojim radom i postignućima Bandić učinio jednim od najuglednijih imena. Hvala ti, Milane, za sve što si učinio za Zagreb, Hrvatsku i sve ostale'', završio je svoj govor Jurčić.

Milan Bandić pokopan je danas na zagrebačkom Gradskom groblju Mirogoj. Na sprovod je došao jako veliki broj ljudi, a ispraćen je uz svoje najdraže pjesme.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene