Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte obilazne pravce

Počinju radovi na ključnom križanju na istoku Zagreba, očekuju se velike gužve: "Moramo zatvoriti cestu na tri tjedna..."

Ilustracija
Ilustracija Foto: Bruno Konjevic/Cropix
Iz Grada Zagreba u petak je najavljen početak radova na istočnoe dijelu grada, kod križanja Zagrebačke ceste i ulice kneza Branimira koji će trajati gotovo mjesec dana. Mole za strpljenje i oprez.

Zbog radova na prespoju novog kolektora na postojeći koji se nalazi u samom raskrižju Zagrebačke ceste i Ulice kneza Branimira u Sesvetama promet će na tom području biti otežan od subote do 11. ožujka, najavili su u petak iz Grada Zagreba.

Radove na prespoju novog kolektora potrebno je izvesti kako bi se počelo sa završnim radovima na proširenju Branimirove, a s obzirom na to da u tom roku počinje drugi dio zimskih školskih praznika, očekuje se manje vozila na gradskim prometnicama, objašnjavaju iz Grada.

Ilustracija Križanje Zagrebačke ceste i ul. kneza Branimira Foto: Grad Zagreb

Promet će se odvijati suženim dijelom kolnika, u smjeru istok-zapad jednim prometnim trakom, odnosno u nekim smjerovima bit će onemogućen. Zabranjeno će biti prometovanje iz Zagrebačke ceste u Ulicu kneza Branimira (smjer istok-jug), kao iz Ulice kneza Branimira prema ulici Dubrava (smjer jug - zapad).

Pročitajte i ovo Ilustracija Mučan slučaj Sestri preminulog dječaka iz Slavonskog Broda hitno pronašli smještaj, braću ostavili obitelji! Majka tvrdi: "Ne znam gdje je"

Pročitajte i ovo Ilustracija kretanje cijena u 12 zemalja Najam stana postao je noćna mora, pogledajte kakav je odnos najamnina i prosječnih plaća u zemljama u okruženju

Posebnu pozornost trebaju obratiti pješaci, s obzirom na to da će se u zoni gradilišta kretati povećan broj teretnih vozila i opreme.

"I dosad smo imali radove na navedenim dionicama, ali smo se trudili da to bude vikendom i nakon radnog vremena. Međutim, sada moramo na tri tjedna zatvoriti korištenje Zagrebačke ceste prema Dubravi kako bismo u potpunosti mogli izvršiti radove na prvoj etapi produžene Branimirove", objasnio je gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamolio sugrađane za strpljenje jer će u konačnici dobiti manje gužve u istočnom dijelu grada.

Kako bi se na raskrižju izbjegla dodatna zagušenja, iz Grada predlažu obilazne pravce iz Zagrebačke preko Ljudevita Posavskog, Slavonske avenije i Heinzelove do Ulica kneza Branimira; te iz smjera zapad iz Dubrave preko R. Škrnjuga, Branimirove, Aleje javora i Čulinečke.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene