Obavijesti Video Pretražite Navigacija
N1 traži alternativu

Pregovori nisu uspjeli: Gledatelji platforme A1 od danas nemaju kanal N1

Aktualno Galerija A1 isključio N1 s mreže - 3 A1 isključio N1 s mreže - 3 Foto: DNEVNIK.hr Tihomir Ladišić Tihomir Ladišić Foto: DNEVNIK.hr A1 isključio N1 s mreže - 5 A1 isključio N1 s mreže - 5 Foto: DNEVNIK.hr A1 isključio N1 s mreže - 4 A1 isključio N1 s mreže - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 A1 isključio N1 s mreže - 2 Galerija 1/7 >>
Gledatelji koji koriste usluge A1 operatera od danas više ne mogu gledati kanale N1. Dogovor o daljnjoj suradnji između teleoperatera i United media grupe nakon dugih pregovora nije postignut.

Iz redakcije N1 televizije proizvodi se cjelodnevni news program. On od danas više nije dostupan na A1 platformama. Dogovor o produženju ugovora nije postignut.

''Čini se da je ovo bilo planirano, pripremljeno, da je iskorišten položaj koji A1 ima u ovom trenutku, da je zbog nepromjene Zakona o elektroničkim medijima može utjecati i određivati i birati koga će distiribuirati, pod kojim uvjetima i na koji način, čini mi se da pravih pregovora uopće ovdje nije bilo, da je sve unaprijed određeno'', rekao je direktor programa N1 televizije Tihomir Ladišić.

A1 teleoperater priča svoju stranu priče. ''Vršenje pritiska kako bi se izmjenio Zakon o elektroničkim medijima i raspisala nacionalna koncesija što s A1 nema nikakve veze. Iz toga razloga nam je postavljen uvjet šestomjesečnog ugovora koji je van svakog standarda ove industrije i koji bi značio za naše korisnike i za nas da bismo se za šest mjeseci opet našli u istoj neugodnoj situaciji'', istaknula je Dubravka Štefanac Vinovrški, direktorica Korporativnih komunikacija A1 Hrvatska.

Na N1 strahuju da će na ovaj način nestati sve što su pet godina gradili. Stoga su ponudili da svoj sadržaj emitiraju - besplatno. ''Mi smo javno rekli zbog naših interesa, gledatelja, zbog činjenice da smo usred izborne kampanje, da imamo obavezu prema našim gledateljima, da smo spremni na rok od šest mjeseci distribuirati naš program za gledatelje A1 besplatno'', kazao je Ladišić.

"Nikada nam besplatno emitiranje u službenim pregovorima nije bilo ponuđeno. Mi smo za njega doznali iz medija", kaže Štefanac Vinovrški.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcija Oglasila se United Media: "Neka A1 prestane obmanjivati korisnike"

Pročitajte i ovo Surfanje internetom, ilustracija (Foto: Getty Images) Put ka napretku Telekomi i HAKOM zadovoljni Nacionalnim planom razvoja širokopojasnog pristupa, ali imaju i vlastita očekivanja

Iako to u ovom trenutku ne mijenja stvar, mogućnost suradnje kaže nije zauvijek ugašena. ''Ako bi cijena bila fer, konkurentna i tržišna i ako bi ugovor bio naravno dugoročno rješenje jer i do sada su svi ugovori bili na tri godine, a ne na šest mjeseci'', rekla je Štefanac Vinovrški.

N1 je eksluzivni regionalni informativni partner CNN-a i može, kaže Ladišić, emitirati programe CNN-a koji su važni gledateljima u regiji. Iako su ovim prestankom suradnje izgubili dio gledateljstva, ne predaju se.

"Još uvijek smo sada dostupni na platformi Hrvatskog Telekoma, Total TV-a , velik dio ljudi jutros nam se javlja i prati nas putem web streama. Mislim da smo u ovih 5 godina pokazali s koliko strasti radimo ovaj posao, koliko nam je važno i stalo do naših gledatelja", govori Ladišić.

N1 će, kažu, nastaviti tražiti i druge alternativne načine za distribuciju svog kanala, dok s A1 poručuju da oni traže dugoročna rješenja za svoje korisnike.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene